Foto: Line Thit Klein
Opskrifter

Pasta med grønkålspesto, stegte svampe og parmesan

Grønkål og persille er skønt til en god hjemmelavet pesto. Du kan selvfølgelig også lave en klassisk udgave med et meget stort bundt basilikum og lidt persille.

Opskrifter

4 personer

Ingredienser

75 g mandler, grofthakkede

2 fed hvidløg, skåret i tynde skiver

1 spsk. olivenolie

1 lille bundt persille, groft plukket

75 g grønkål

1/2-1 dl fintrevet parmesan

1-1,5 dl olivenolie

saften af 1/2 citron

200-300 g svampe f.eks. kejserhatte, bøgehatte, portobello eller østershatte, i grove stykker

2 skalotteløg, skåret i tynde skiver

300-400 g pasta, f.eks. en rørformet slags

revet parmesan til at drysse ovenpå

Sådan gør du:

  1. Skyl og rib grønkålen, og hak den groft.
  2. Hak mandlerne groft, og rist dem kort på en tør pande, til de bliver let gyldne. Kom hvidløgsskiver og lidt olivenolie på panden, og steg fortsat et halvt minut, så hvidløget bliver let stegt uden at brune.
  3. Tag det af panden, og afkøl det.
  4. Kom ristede mandler med hvidløg, persille, grønkål, revet parmesan og 1-1,5 dl olivenolie i en blender, og blend, til jævn konsistens er opnået. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
  5. Varm panden op igen, kom lidt olie på, og steg svampe og skalotteløg gyldne og møre, 4-5 minutter. Krydr med salt og peber.
  6. Kog pastaen i en gryde med kogende letsaltet vand, til det er al dente, 9-10 minutter. Hæld vandet fra pastaen, og vend med lidt olivenolie.
  7. Vend pasta med grønkålspesto, og smag til med salt og peber.
  8. Anret pasta med pesto i dybe tallerkener. Top med stegte svampe, og drys med revet parmesan.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

    Henter…

    I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

    Henter…

    Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

  • 
    A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

    Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce