Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Line Thit Klein
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pasta med grønkålspesto, stegte svampe og parmesan

Grønkål og persille er skønt til en god hjemmelavet pesto. Du kan selvfølgelig også lave en klassisk udgave med et meget stort bundt basilikum og lidt persille.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

75 g mandler, grofthakkede

2 fed hvidløg, skåret i tynde skiver

1 spsk. olivenolie

1 lille bundt persille, groft plukket

75 g grønkål

1/2-1 dl fintrevet parmesan

1-1,5 dl olivenolie

saften af 1/2 citron

200-300 g svampe f.eks. kejserhatte, bøgehatte, portobello eller østershatte, i grove stykker

2 skalotteløg, skåret i tynde skiver

300-400 g pasta, f.eks. en rørformet slags

revet parmesan til at drysse ovenpå

Sådan gør du:

  1. Skyl og rib grønkålen, og hak den groft.
  2. Hak mandlerne groft, og rist dem kort på en tør pande, til de bliver let gyldne. Kom hvidløgsskiver og lidt olivenolie på panden, og steg fortsat et halvt minut, så hvidløget bliver let stegt uden at brune.
  3. Tag det af panden, og afkøl det.
  4. Kom ristede mandler med hvidløg, persille, grønkål, revet parmesan og 1-1,5 dl olivenolie i en blender, og blend, til jævn konsistens er opnået. Smag til med lidt citronsaft, salt og peber.
  5. Varm panden op igen, kom lidt olie på, og steg svampe og skalotteløg gyldne og møre, 4-5 minutter. Krydr med salt og peber.
  6. Kog pastaen i en gryde med kogende letsaltet vand, til det er al dente, 9-10 minutter. Hæld vandet fra pastaen, og vend med lidt olivenolie.
  7. Vend pasta med grønkålspesto, og smag til med salt og peber.
  8. Anret pasta med pesto i dybe tallerkener. Top med stegte svampe, og drys med revet parmesan.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie men...
    Vi holder sommerferie men...

    Henter…
  • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

    Henter…

    Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

  • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

    Henter…

    Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden