Foto: Line Thit Klein
Opskrifter

Pasta med muslinger, flødesauce, tomat og kørvel

Muslinger giver en skøn smag til pastaflødesaucen.

Opskrifter

4 personer

Ingredienser

400 g pasta, f.eks. linguine eller spaghetti

salt, peber og olivenolie

1 kg blåmuslinger

1 løg, i små tern

2 fed hvidløg

2,5 dl hvidvin

2 dl piskefløde

200 g fisk, f.eks. torsk eller kuller i grove tern

1/2-1 bundt forårsløg, i tynde skiver

1 bakke cherrytomater, i kvarte

1/2 mild chili, i tynde skiver

1 bundt kørvel, grofthakket

1 lime skåret i både

Sådan gør du:

  1. Klargør alle grøntsagerne, og sæt vand over til pasta.
  2. Skyl og skrub muslingerne, f.eks. med en ren køkkensvamp, og fjern skægget – det trådlignende, som sidder på siden. Alle muslinger skal være lukkede. Det betyder, at de er levende. Giv de muslinger, der er let åbne, et lille slag på skallen. Hvis de lukker sig, er de levende. Alle åbne, tilskadekomne og knuste muslinger smides væk.
  3. Kog pastaen i rigeligt vand med salt efter anvisningen på emballagen.
  4. Steg løg og hvidløg i olivenolie i en gryde ved svag varme i et par minutter, indtil de er let møre. Hæld hvidvin ved, bring det til kogepunktet, og tilsæt de rensede muslinger. Damp muslingerne under låg ca. 3-4 minutter, til de er åbne og tilberedte. Muslinger, der ikke åbner sig under dampningen, kasseres.
  5. Løft muslingerne op af gryden med en hulske, og kom dem i en skål. Sigt muslingesaften, og kog det sammen med piskefløde, indtil det bliver let cremet i konsistensen. Kom fisken i saucen, og lad det simre i 3 minutter, til fisken er tilberedt og saftig. Løft fisken op på en tallerken med en hulske. Krydr saucen med salt, peber, lidt limesaft og kørvel. Tilsæt pasta, forårsløg, cherrytomater og mild chili, og varm hurtigt op. Vend med fisk, og server med dampede muslinger.
  6. Anret i dybe tallerkener, og fordel fisk og muslinger. Top med kørvel og limebåde. Kom resten af muslingerne på et fad, og spis dem til.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

    Henter…

    I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

    Henter…

    Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

  • 
    A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

    Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce