Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Line Thit Klein
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nemt og lækkert: Pasta med muslinger, flødesauce, tomat og kørvel

Muslinger giver en skøn smag til pastaflødesaucen.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

400 g pasta, f.eks. linguine eller spaghetti

salt, peber og olivenolie

1 kg blåmuslinger

1 løg, i små tern

2 fed hvidløg

2,5 dl hvidvin

2 dl piskefløde

200 g fisk, f.eks. torsk eller kuller i grove tern

1/2-1 bundt forårsløg, i tynde skiver

1 bakke cherrytomater, i kvarte

1/2 mild chili, i tynde skiver

1 bundt kørvel, grofthakket

1 lime skåret i både

Sådan gør du:

  1. Klargør alle grøntsagerne, og sæt vand over til pasta.
  2. Skyl og skrub muslingerne, f.eks. med en ren køkkensvamp, og fjern skægget – det trådlignende, som sidder på siden. Alle muslinger skal være lukkede. Det betyder, at de er levende. Giv de muslinger, der er let åbne, et lille slag på skallen. Hvis de lukker sig, er de levende. Alle åbne, tilskadekomne og knuste muslinger smides væk.
  3. Kog pastaen i rigeligt vand med salt efter anvisningen på emballagen.
  4. Steg løg og hvidløg i olivenolie i en gryde ved svag varme i et par minutter, indtil de er let møre. Hæld hvidvin ved, bring det til kogepunktet, og tilsæt de rensede muslinger. Damp muslingerne under låg ca. 3-4 minutter, til de er åbne og tilberedte. Muslinger, der ikke åbner sig under dampningen, kasseres.
  5. Løft muslingerne op af gryden med en hulske, og kom dem i en skål. Sigt muslingesaften, og kog det sammen med piskefløde, indtil det bliver let cremet i konsistensen. Kom fisken i saucen, og lad det simre i 3 minutter, til fisken er tilberedt og saftig. Løft fisken op på en tallerken med en hulske. Krydr saucen med salt, peber, lidt limesaft og kørvel. Tilsæt pasta, forårsløg, cherrytomater og mild chili, og varm hurtigt op. Vend med fisk, og server med dampede muslinger.
  6. Anret i dybe tallerkener, og fordel fisk og muslinger. Top med kørvel og limebåde. Kom resten af muslingerne på et fad, og spis dem til.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie men...
    Vi holder sommerferie men...

    Henter…
  • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

    Henter…

    Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

  • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

    Henter…

    Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden