Foto: Line Thit Klein
Mad

Nemt og populært aftensmåltid: Få opskrifterne på tre mættende og fyldige pastaretter

Suppler pastaen med en sprød salat med friske grøntsager, krydderurter og god olivenolie, og sæt gerne en stor skål oliven på bordet sammen med pastaretten.

Mad

Vegetariske pastaretter er skønne. Tænk f.eks. på en klassisk pasta med pesto, som smagsmæssigt er fantastisk og rig på smagen af frisk basilikum, parmesan, ristede nødder og olivenolie. Eller f.eks. pasta vendt med ratatouille tilberedt på store mængder af grillede grøntsager i en let tomatsauce. Og herefter vendt med god pasta, basilikum, parmesan og olivenolie. Du kan vælge at spise et par stykke grillet kød til som tilbehør, hvis du og dine medspisere har lyst til det.

Pasta er elsket af mange og spises i store dybe tallerkener med velbehag. Af forskellige årsager hades pasta af andre og bliver udvist fra middagsbordene i kortere eller længere perioder. Det er klart, at hvis man lever af pasta, kan sundheden blive en udfordring. Nogle har det nemmere ved at fjerne det helt fra køkkenet end at skulle holde igen. Det er måske lidt den samme historie som med chokolade og søde sager. Markedet byder efterhånden på mange glutenfri pastatyper – hvis man har det bedst med det. Det smager jo ikke af pasta, som vi kender det, men er et fint alternativ.

Hvis man er på januarkur med ønske om at nedsætte mængden af kulhydrater i sine måltider, kan man med fordel skrue ca. 3 gange op for grøntsagsmængderne og 1-2 gange ned for pastamængderne. Det er jo altid godt med grøntsager i rigelige mængder.

Pasta med grønkålspesto, stegte svampe og parmesan

Foto: Line Thit Klein

Grønkål og persille er skønt til en god hjemmelavet pesto. Du kan selvfølgelig også lave en klassisk udgave med et meget stort bundt basilikum og lidt persille.

Pasta med muslinger, flødesauce, tomat og kørvel

Foto: Line Thit Klein

Muslinger giver en skøn smag til pastaflødesaucen.

Pasta med stegt kylling og dijon-mascarpone-sauce

Foto: Line Thit Klein

Mascarpone er godt til cremede pastasaucer. Tilsæt evt. en håndfuld krydderurter, persille, basilikum eller grofthakket brøndkarse, hvis du synes.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

    Henter…

    Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

  • 
    A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

    Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

  • 
    Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
    Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

    Henter…

    I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce