En salat, der smager som en dessert. Bliver det næsten bedre?
Foto: Eva Helbæk

En salat, der smager som en dessert. Bliver det næsten bedre?

Opskrifter

Kål med blodappelsin-vinaigrette

En næringspakket salat, der smager som en dessert. Bliver det næsten bedre?

Opskrifter

Hvidkålssalaten her får masser af sødme fra vanilje og blodappelsiner, mens hvidkål og lakridssmagende fennikelfrø gør den til nyt favorittilbehør til både fisk og stegt fjerkræ. Ikke mindst fordi det ikke tager meget mere end 10 minutter at lave den.

Tilbehør til 4 personer

Ingredienser

50 g hasselnødder

400 g hvidkål og/eller savojkål (ca. 1/2 lille kål)

1/2 pomelo

Blodappelsinvinagrette

2 blodappelsiner

1 tsk. fennikelfrø

1 tsk. vaniljepulver

Sådan gør du:

  1. Sæt ovnen på 200 grader, og bag hasselnødderne i 8-10 minutter, til den brune hinde kan nulres af. Fjern hinderne, og hak nødderne groft.
  2. Skær kålen i millimetertynde strimler, helst på en mandolin.
  3. Pil kødet fra pomeloen fri for hinder.
  4. Kom hele herligheden op på et fad.
  5. Rør alle ingredienser til vinaigretten sammen, og hæld den over kålsalaten. Drys med de hakkede hasselnødder.

TIP: Vaniljepulver er tørrede vaniljestænger, som er blevet pulveriseret, og skal ikke forveksles med vaniljesukker. Du kan nemt lave pulveret selv ved at gemme ’hylsteret’, når du bruger vaniljekorn, og kværne dem i en morter, kaffemølle eller peberkværn. Vaniljepulver kan dog også købes i butikker.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden