Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Eva Helbæk
Foto: Eva Helbæk

En salat, der smager som en dessert. Bliver det næsten bedre?

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kål med blodappelsin-vinaigrette

Hvidkålssalaten her får masser af sødme fra vanilje og blodappelsiner, mens hvidkål og lakridssmagende fennikelfrø gør den til nyt favorittilbehør til både fisk og stegt fjerkræ. Ikke mindst fordi det ikke tager meget mere end 10 minutter at lave den.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Tilbehør til 4 personer

Ingredienser

50 g hasselnødder
400 g hvidkål og/eller savojkål (ca. 1/2 lille kål)
1/2 pomelo

Blodappelsinvinagrette
2 blodappelsiner
1 tsk. fennikelfrø
1 tsk. vaniljepulver

Sådan gør du:

  1. Sæt ovnen på 200 grader, og bag hasselnødderne i 8-10 minutter, til den brune hinde kan nulres af. Fjern hinderne, og hak nødderne groft.
  2. Skær kålen i millimetertynde strimler, helst på en mandolin.
  3. Pil kødet fra pomeloen fri for hinder.
  4. Kom hele herligheden op på et fad.
  5. Rør alle ingredienser til vinaigretten sammen, og hæld den over kålsalaten. Drys med de hakkede hasselnødder.

Tip: Vaniljepulver er tørrede vaniljestænger, som er blevet pulveriseret, og skal ikke forveksles med vaniljesukker. Du kan nemt lave pulveret selv ved at gemme ’hylsteret’, når du bruger vaniljekorn, og kværne dem i en morter, kaffemølle eller peberkværn. Vaniljepulver kan dog også købes i butikker.

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Jens Hjalte Løgstrup

Hvad er det, der er rød som en Ferrari og kører på skinner?  En skinnecykel mellem Allingåbro og Randers

Nye grønne vaner eller grøn likør?  Læserne kommer med deres bedste tip til Midt- og Østjylland

Siden nonnerne forlod slottet i kølvandet på et mystisk dødsfald, er det blevet omdannet til pensionat og hotel

Morten Langkilde

Tag på underjordisk safari i Jylland

Eva Holtegaard-Kasler

Smagsoplevelser i Djursland:  Spis tang, vegetarisk eller traditionel dansk mad

Jens Hjalte Løgstrup

Sæt smartphonen på lydløs, og snup en dag 'alene' i den midtjyske vildmark

Roald Als/POLITIKEN

Dannelsesrejsen:  Kan et roadtrip til Jylland afhjælpe Roald Als' kolossale uvidenhed om hovedlandet?

Anne Louise Leth

En dag ved Randers Fjord:   Du kan komme til at følges med en sæl eller en havørn

Stine Daugaard

Få Danmarks glemte perle for dig selv

Roald Als/POLITIKEN

Roald Als på dannelses­rejse i Jylland:  »Hold nu kæft, Gorm. Det er Jylland. Det er nok til at overse«

Jørgen Schytte/Foto: Visit Denmark

Byerne syd for Aalborg er et besøg værd

Morten Langkilde

Gå på opdagelse i Mols Bjerge

Morten Langkilde

Her finder du Danmarks svar på Indiana Jones

Anne Bech

12 oplevelser i Aarhus:  Hvasådær? Er der noget at vente på?

Anne Louise Leth