0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hjertemuslinger med rosenkål og portvin

Lækker smagfuld suppe med rosenkål.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Columbus Leth/Freelance
Foto: Columbus Leth/Freelance
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

2 spsk. ekstrajomfruolivenolie
200 g pancetta skåret i fine stykker
1 porre, kun den hvide del, skåret i tynde skiver
2 fed hvidløg, finthakket
2-3 grene frisk timian
0,5 dl portvin
1 dl fløde
1 kg hjertemuslinger, skyllet i koldt vand og skuret med en børste
300 g rosenkål, rengjorte, skåret fri fra stokken og skåret i kvartesalt
friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Kom olie og pancetta i en tykbundet gryde, og steg 2-3 minutter. Fjern pancettaen, når den er sprød, og læg den på et stykke fedtsugende papir.
  2. Kom porre, hvidløg og timian i gryden, og steg ca. 4 minutter.
  3. Tilsæt portvin, og kog videre i 2 minutter.
  4. Kom fløden i, og bring gryden i kog sammen med hjertemuslingerne. Kog dem ca. 5 minutter, til muslingerne åbner sig. Kassér de muslinger, som ikke har åbnet sig.
  5. Tilsæt rosenkålen, tag gryden af varmen, og tildæk den med et låg, mens retten stadig er rygende varm.
  6. Server straks suppen med den ristede pancetta på toppen samt med godt brød og groft peber til.

Læs mere: