Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fransk fiskesuppe: Bouillabaisse med muslinger

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

0,5 dl olivenolie

1 løg, finthakket

1 gulerod, i tern

1 stang bladselleri, i tern

1 fed hvidløg, finthakket

1 bundt persille, finthakket

2 ansjosfileter, skåret i små stykker

1,5 l fiskefond, spørg evt. din fiskehandler

0,5 kg tomater, finthakkede

0,5 kg muslinger

200 g laksefilet, uden skind og ben

8-10 store rejer

1 bundt frisk timian

Aioli

2 pasteuriserede æggeblommer

1 knivspids salt

1 tsk. dijonsennep

1,5 dl vindruekerneolie

1 fed hvidløg, presset

Sådan gør du:

  1. Hæld olie i en tykbundet gryde. Kom det finthakkede løg i gryden, og brun det, til det er gyldent.
  2. Skær gulerod og bladselleri i små tern. Hak hvidløg og persille fint. Kom alle grøntsagerne i gryden sammen med løget. Skær ansjoserne i små stykker, og kom dem i gryden. Steg det hele ved svag varme i ca. 5 minutter.
  3. Kom fiskefond i gryden sammen med de finthakkede tomater. Lad det koge i ca. 20 minutter ved svag varme. Smag til med salt og peber.
  4. Læg de rengjorte muslinger i gryden sammen med laksen, der er skåret i fine tern, og rejerne. Lad suppen småsimre 8-10 minutter.
  5. Lav imens din aioli. Pisk æggeblommerne hvide med salt. Tilsæt sennep og pisk igen. Tilsæt olien lidt ad gangen i en meget tynd stråle, mens du pisker. For meget olie på en gang vil få aiolien til at skille. Bliv med at piske, til du har brugt al olien. Pres hvidløgsfeddet, og pisk det i aiolien.
  6. Pynt suppen med frisk timian, og server den med aioli og brød.

Tip: Du kan bruge anden fisk, hvis du ønsker det.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Lars Krabbe

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

  • Marie Hald/moment Agency

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
    Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

  • Maud Lervik

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
    Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden