0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fransk fiskesuppe: Bouillabaisse med muslinger

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

4 personer

Ingredienser

0,5 dl olivenolie

1 løg, finthakket

1 gulerod, i tern

1 stang bladselleri, i tern

1 fed hvidløg, finthakket

1 bundt persille, finthakket

2 ansjosfileter, skåret i små stykker

1,5 l fiskefond, spørg evt. din fiskehandler

0,5 kg tomater, finthakkede

0,5 kg muslinger

200 g laksefilet, uden skind og ben

8-10 store rejer

1 bundt frisk timian

Aioli

2 pasteuriserede æggeblommer

1 knivspids salt

1 tsk. dijonsennep

1,5 dl vindruekerneolie

1 fed hvidløg, presset

Sådan gør du:

  1. Hæld olie i en tykbundet gryde. Kom det finthakkede løg i gryden, og brun det, til det er gyldent.
  2. Skær gulerod og bladselleri i små tern. Hak hvidløg og persille fint. Kom alle grøntsagerne i gryden sammen med løget. Skær ansjoserne i små stykker, og kom dem i gryden. Steg det hele ved svag varme i ca. 5 minutter.
  3. Kom fiskefond i gryden sammen med de finthakkede tomater. Lad det koge i ca. 20 minutter ved svag varme. Smag til med salt og peber.
  4. Læg de rengjorte muslinger i gryden sammen med laksen, der er skåret i fine tern, og rejerne. Lad suppen småsimre 8-10 minutter.
  5. Lav imens din aioli. Pisk æggeblommerne hvide med salt. Tilsæt sennep og pisk igen. Tilsæt olien lidt ad gangen i en meget tynd stråle, mens du pisker. For meget olie på en gang vil få aiolien til at skille. Bliv med at piske, til du har brugt al olien. Pres hvidløgsfeddet, og pisk det i aiolien.
  6. Pynt suppen med frisk timian, og server den med aioli og brød.

Tip: Du kan bruge anden fisk, hvis du ønsker det.

Læs mere: