Foto: Chris Tonnesen
Opskrifter

Spicy varm chokolade med amarettoflødeskum

Opskrifter

Bryder du dig ikke om alt for meget krydderi, kan du nøjes med at bruge enten cayenne eller chili i stedet for begge dele. Ønsker du derimod en stærkere drik, så lad chokoladen trække en time på køkkenbordet eller natten over på køl.

Til 4 små eller 2 store kopper


Ingredienser

1/2 liter sødmælk

15 g kakaopulver af god kvalitet (gerne Valrhona)

20 g sukker

2 kanelstænger

1/2 stang vanilje

1 lille nip havsalt

1/8 tsk. stødt cayennepeber

1/8 tsk. stødt chili

40 g mørk chokolade, gerne Valrhona Manjari eller Caraïbe

2 dl piskefløde

2 spsk. amaretto (mandellikør)

1 tsk. flormelis

Sådan gør du:

  1. Hæld en lille smule af mælken i en tykbundet gryde. Varm op, og pisk så kakaopulver, sukker og havsalt ud i mælken, til det ikke klumper mere. Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud, og mas dem sammen med lidt af sukkeret med den flade side af en kniv, så kornene skilles fra hinanden. Kom vaniljekorn og -stang og sukker i gryden sammen med resten af mælken og kanelstænger, cayennepeber og chili. Varm op til lige under kogepunktet under så godt som konstant piskning.
  2. Hak chokoladen groft. Træk den varme kakaomælk af varmen, og tilsæt chokoladen. Pisk, til chokoladen er opløst. Du kan vælge at servere den spicy chokolade, som den er, eller du kan lade den trække en times tid på køkkenbordet – inden du varmer den op igen.
  3. Hæld den varme chokolade i kopper eller varmefaste glas, top med amarettoflødeskum eller almindeligt skum, og server straks.

Amarettoflødeskum:

  1. Pisk fløden, til den begynder at tykne, tilsæt så amaretto og flormelis, og pisk, til skummet er cremet og lækkert. Server oven på varm chokolade – eller frugttærte!


Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden