Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Saltbagt selleri med hasselnødder og tranebær

En fin forening af mildhed, sødme, let bitterhed, syrlighed, friskhed, fedme og nøddesmag. Spis som lille selvstændig ret eller server som tilbehør til en svinekotelet.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til 4 personer

Ingredienser

1 selleri

1,5-2 kilo groft salt

250 g friske (eller frosne) tranebær

80 g sukker

0,25 tsk. havsalt

2 kviste timian

0,75 dl vand

1 spsk. æblecidereddike eller citronsaft

80 g ristede afskallede hasselnødder

God olivenolie

Sådan gør du:

  1. Skær rodenden af sellerien, og skrub den meget grundigt med en køkkensvamp. Gør saltet fugtigt med lidt vand, og klap det rundt om sellerien, så den bliver nærmest indstøbt. Sæt den i en ovnfast gryde eller et fad. Bag i ca. 2,5 time ved 190 grader (3-3,5 ved meget stor knold). Stik en strikkepind igennem saltlaget og bedøm, om sellerien er blød og mør. Hvis ikke, så giv den en halv time mere. Tag sellerien ud af ovnen, og lad den trække i sin saltskal i 20 minutter, inden du slår hul på værket med bagsiden af en kokkekniv og befrier kalorius. Lad den køle lidt af på køkkenbordet.
  2. Skyl de friske tranebær, hæld dem i et lille ovnfast fad sammen med sukker, salt, timian, vand og eddike, og sæt dem i ovnen i 12-15 minutter, så de bliver bagt møre, men stadig er mestendels hele. Lad tranebærrene køle af til stuetemperatur.
  3. Børst den lune bagte selleri fri for salt og flæk den i både. Anret på et fad og dryp med tranebær og saft fra fadet, gavmilde striber af god olivenolie og ristede hasselnødder. Evt. lidt blade frisk timian. Spis sellerien som selvstændig ret eller som tilbehør, gerne til en svinekotelet. Den smager også dejligt kold.

Tip

Du kan købe hasselnødder, der allerede er ristet og afskallet, eller du kan gøre sådan her: Hæld nødderne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i en 200 grader varm ovn i ca. 10 minutter. Vip dem over i et rent viskestykke, hvor du skal rulle og gnide, så skallerne falder af.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
    Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

  • Finn Frandsen

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
    Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

  • Lars Krabbe

    Du lytter til Politiken

    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
    Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

    Henter…

    ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden