Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kogt torskerogn med selleriremoulade

Selleriremoulade kan spises, som den er, med lidt godt brød til, og den er også god til kold kogt skinke, paté eller hårdkogte æg.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mayonnaise

2 æggeblommer

1 spsk. dijonsennep

2 spsk. cidereddike eller hvidvinseddike

havsalt

ca. 0,75 dl god olivenolie

ca. 0,75 dl god vindruekerneolie

Selleriremoulade

400 g knoldselleri

4-6 spsk. mayonnaise

1-2 spsk. kapers

1-2 spsk. hakket cornichon

2-3 spsk. hakkede urter (kørvel, estragon og persille)

1 stor spsk. dijonsennep

havsalt og peber

Kogt torskerogn

1 torskebuks på ca. 500-600 g

2 laurbærblade

0,5 citron i skiver

1 tsk. hele sorte peberkorn

groft salt

Sådan gør du:

 1. Rør en mayo – enten i hånden med et piskeris, på en foodprocessor eller med en elpisker. Begynd med at piske æggeblommerne med sennep, eddike og lidt salt, til det er godt blandet. Hæld olien i blommerne i en tynd stråle under piskning og fortsæt, til al olien er optaget i blommerne, og mayonnaisen er tyk og god. Måske skal der lidt mere vindruekerneolie i.
 2. Smag til med salt og evt. mere eddike eller sennep. Hvis du synes, at mayonnaisen mangler det sidste, kan det være, den skal have en dråbe ufransk ahornsirup eller et mikroskopisk riv hvidløg. Sæt mayonnaisen i køleskabet, til du skal bruge den.
 3. Skræl knoldsellerien og skær den i tændstikstore stykker – eller riv den groft på et rivejern. Kog vand op i en gryde, tilsæt godt med salt, og smid sellerien i. Blancher den i 1 minut, hæld den så direkte over i et dørslag i vasken, og tænd for den kolde hane, så sellerien køler. Lad sellerien dryppe af, og dup den så tør i et rent viskestykke eller i køkkenrulle.
 4. Hæld den blancherede selleri i en skål, og tilsæt 4 gode spsk. mayonnaise til at starte med. Måske skal der mere til. Salaten skal ikke sejle i mayo, men blot hænge sammen. Rør med friske krydderurter, hakkede kapers og cornichoner og smag til med sennep, salt og peber. Lad selleriremouladen trække i køleskabet et par timer.
 5. Pak torskebuksen ind i et stykke bagepapir, og bind et stykke snor omkring, eller pak et lag alufolie rundt om bagepapiret. Pointen er, at indpakningen holder på formerne under kogning.
 6. Kog en grydefuld vand op med laurbærblade, peberkorn, citronskiver og godt med salt. Dump pakken med torskebukserne i vandet, og lad den simrekoge ganske stille i ca. 30 minutter (40 for større bukser). Sluk for vandet, og lad torskebukserne køle af i kogelagen.
 7. Pil hinderne af den lune eller kolde rogn, og skær den i skiver. Du kan også stege rognen; i så fald skal skiverne vendes i lidt hvedemel og salt, inden de steges gyldne i smør.
 8. Anret torskerognen med selleriremoulade og evt. lidt ekstra estragon og kørvel vendt med et par dråber olivenolie og et riv citronskal.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden