Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Værsgo', verdens mest vulgære pie: Knasende cornflakestærte med banan og saltkaramel

Tærten her er alt for meget på den alt for gode måde.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

6 personer

Ingredienser

Bund

80 g smør

125 g cornflakes

2 spsk. sukker

Saltkaramel

250 g sukker

25 g smør

2,5 dl piskefløde

½ tsk. havsalt

Fyld

2½ dl piskefløde

3-4 modne bananer

Topping

30 g hakket fudge eller blød flødekaramel

50 g hakket mørk chokolade

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret i en lille gryde. Kom cornflakesene i en frysepose, og giv den en gang bank med en kagerulle, til de er forvandlet til smulder. Kom smulderet i en skål, og bland det godt sammen med sukker og smeltet smør. Hæld blandingen i en amerikansk pie-form eller en springform med bagepapir i bunden, og mas den sammen med bagsiden af en ske, som når du laver kiksebund til en cheesecake. Lad cornflakesbunden gå lidt op ad siderne på formen. Lad formen stå i køleskabet i 1 times tid.
  2. Smelt halvdelen af sukkeret til gylden karamel i en tykbundet gryde. Tilsæt smørret, og rør det ud i karamellen – det bruser godt op. Rør så fløden i lidt ad gangen; måske vil noget af karamellen klumpe, men det skal nok koge ud. Hæld det sidste sukker i, og kog karamellen igennem i ca. 10 minutter, til sukker og eventuelle karamelklumper er smeltet.
  3. Tilsæt havsalt, og hæld karamellen over i en varmefast beholder. Sæt den i køleskabet, den skal være helt kold. Hæld eller smør karamellen ud på cornflakesbunden.
  4. Skræl bananerne, og flæk dem eller skær dem i skiver, som du synes. Fordel dem på karamellen. Pisk fløden til ret stift skum, og dæk bananerne med små flødeskumsdutter eller et tykt flødeskumstæppe. Hak fudge og chokolade groft, og drys det over tærten.
  5. Sæt tærten tilbage i køleskabet og lad den stå der i mindst 1 time, så den bliver helt kold inden servering. Regn med, at det første stykke går i stykker under befrielsesaktionen – regn også med, at folk er komplet ligeglade med det, når skønheden i knasecornflakes, saltkaramel, fløde, banan og chokolade rammer dem.

Tip: Hvis du ikke orker karamelkogeri, kan du købe en dåse dulce de leche/karamelliseret mælk, røre det med lidt havsalt og bruge det i stedet for saltkaramel.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden