Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Go banans med bananbudding og kompot.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bananbudding med orangeblomst

Jeg ved ikke hvorfor, men orangeblomstvand får ganske enkelt banan til at smage endnu mere af banan. En skefuld orangeblomstvand eller to i en banandessert giver den der helt rigtige slikparfumerede banansmag.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

1,5 liter/8-10 personer

Ingredienser

Bananpuré

500 g meget modne bananer, skrællet vægt (5-6 stk.)

1⁄2 dl vand

30 g sukker

1⁄4 tsk. havsalt

½ dl frisk citronsaft (ca. 1 citron)

2 spsk. orangeblomstvand

Buddingcreme

8 blade husblas

8 æggeblommer

150 g sukker

4 dl sødmælk

3 dl piskefløde

3 dl piskefløde til skum

Banan-passionsfrugt-kompot

4 passionsfrugter

3 meget modne bananer

saft af 1 appelsin

75 g sukker

Sådan gør du:

  1. Bananpuré: Skræl bananerne, og vej dem af, så der er 500 g. Skær dem i mindre stykker, og kom dem i en lille tykbundet gryde med vand, sukker, salt og citronsaft. Læg låg på, og damp bananerne møre i gryden ved lav varme. Det tager ca. 15 minutter. Blend dem til en fin puré med en stavblender, og tilsæt orangeblomstvand.
  2. Budding. Læg husblassen i blød i en stor skålfuld koldt vand.
  3. Pisk æggeblommer og sukker let sammen i en stor skål, men hold et par spsk. af sukkeret tilbage. Hæld mælk, piskefløde og det resterende sukker i en tykbundet gryde, og varm mælkefløden op til under kogepunktet.
  4. Hæld den hede mælkefløde i æggesukkerblandingen under hektisk piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og varm stille og roligt blandingen op ved lav varme og under omrøring med en silikoneskraber eller en grydeske, til den når en temperatur på ca. 83-85°. Den må ikke koge, men skal lige op og tykne til tyndt cremestadie (læg mærke til, hvornår cremen begynder at hænge lidt ved silikoneskraberen i stedet for med det samme at dryppe af, og stop der).
  5. Tag straks gryde og creme af blusset. Hiv husblassen op af udblødningsvandet, knug vandet af, og smid husblassen i den varme creme. Rør rundt, så husblassen smelter. Hæld cremen gennem en sigte og ned i en skål. Tilsæt bananpureen, og giv blandingen en tur med stavblenderen, så den bliver glat og fin. Sæt banancremen i køleskabet. Den skal nu blive kold og evt. stivne let i kanten af skålen – det tager ca. 1-2 timer.
  6. Pisk piskefløden til tyndt skum, og rør lidt af den afkølede creme i flødeskummet. Rør herefter flødeskummet i cremen.
  7. Hæld massen i en passende form, som du forinden har skyllet i koldt vand. Sæt den i køleskabet, til cremen er helt stiv. Med så stor en budding tager det i hvert fald natten over – og du kan med fordel lave den 12-24 timer før fortæring.
  8. Når du skal vende buddingen ud af formen, så læs herunder, hvordan du gør det. Pynt buddingen med friske bananer. Spis den med banan-passionsfrugt-kompot – eller saltkaramellen, der også er opskrift på her på siderne.
  9. Kompot: Skrab frugtkødet ud af passionsfrugterne, og kom det i en lille gryde. Mos den ene banan, og kom mosen ned til passionsfrugtkødet sammen med appelsinsaft og sukker. Kog kompotten op, og lad den simre i 5 minutter.
  10. Skær de sidste to bananer i små tern, smid dem i kompotten, og lad dem simre med i et par minutter. Smag kompotten til – måske skal den have lidt mere sukker eller appelsinsaft. Lad kompotten køle af inden servering. Og spis rester af den på kefir eller tykmælk eller brug den som lag i en trifli.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden