Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Columbus Leth
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nye kartofler røget med bøgeflis, hvide asparges, tallerkensmækkere og ramsløgblomster

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ingredienser

500 g nye små kartofler

200 g hvide asparges

1 dl mayo eller skyr

tallerkensmækkere

ramsløgblomster

havsalt

sort peber frisk fra kværn

Røggear

En halv liter røgflis

en gammel gryde

låg

rist

Sådan gør du:

  1. Vask de små kartofler, og kog dem i letsaltet vand i 7-8 minutter, indtil de møre, men stadige sprøde.
  2. Kom træflis i bunden af en gammel gryde, læg rist på, hvorpå kartoflerne lægges, låg sættes på, og gryden sættes på et gasblus, skru op på fuld blus, indtil der opstår en røgudvikling, skru ned, og lad det ryge i 10 minutter.
  3. Tjek løbende, om kartoflerne har fået nok røgsmag.
  4. Skær 3 cm af aspargesernes bund, og skræl dem, indtil du kan presse en negl igennem, uden at du møder modstand.
  5. Anret kartoflerne med rå hvide asparges, tallerkensmækker, ramsløgblomst og god mayo eller skyr, drys med salt og sort peber.

Tip: Kan også ryges på samme måde som majsene.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden