Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Columbus Leth
Foto: Columbus Leth
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forårsmad: Nye kartofler røget med bøgeflis, hvide asparges, tallerkensmækkere og ramsløgblomster

Helt enkelt og velsmagende ret bestående årstidens grøntsager og blomster.

Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ingredienser

500 g nye små kartofler
200 g hvide asparges
1 dl mayo eller skyr
tallerkensmækkere
ramsløgblomster
havsalt
sort peber frisk fra kværn

Røg-gear
en halv liter røgflis
en gammel gryde
låg
rist

Sådan gør du:

  1. Vask de små kartofler, og kog dem i letsaltet vand i 7-8 minutter, indtil de møre, men stadige sprøde.
  2. Kom træflis i bunden af en gammel gryde, læg rist på, hvorpå kartoflerne lægges, låg sættes på, og gryden sættes på et gasblus, skru op på fuld blus, indtil der opstår en røgudvikling, skru ned, og lad det ryge i 10 minutter.
  3. Tjek løbende, om kartoflerne har fået nok røgsmag.
  4. Skær 3 cm af aspargesernes bund, og skræl dem, indtil du kan presse en negl igennem, uden at du møder modstand.
  5. Anret kartoflerne med rå hvide asparges, tallerkensmækker, ramsløgblomst og god mayo eller skyr, drys med salt og sort peber.

Tip: Kan også ryges på samme måde som majsene.

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden