0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Opskrifter: Birkes giver smag og knas til dit bagværk

I en sen alder har madjournalisten Marie Holm lært at elske de små valmuefrø, og det i en sådan grad, at hun boltrer sig i bagværk med birkes som en bærende ingrediens. Her præsenterer hun opskrifter på romduftende snegle, tykke pandekager og en ultrasvampet kage.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Chris Opander Tonnesen
Foto: Chris Opander Tonnesen
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Opskrifter
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Da jeg var barn, kunne jeg ikke fordrage birkes. Formfranskbrød og håndværkere blev valgt fra på grund af de pokkers besværlige små frø, som trillede ud over alle bredder på tallerkenen og satte sig genstridigt mellem fortænderne – og blev der, indtil man kiggede sig i spejlet.

Den uorden, de efterlod, var ikke omvendt proportionel med smagen. Som i øvrigt er svær at forklare! Birkes smager af ... hø, nødder, grønne valmueblomsterstilke?! Birkes, blå som hvide, er som bekendt frø fra valmuer.

Som voksen er jeg blevet omvendt i en grad, at jeg nærmest er birkeselsker. Jeg er ikke helt klar over, om det skete den dag, min mor begyndte at bage hjemmelavede tebirkes til min søn (og aldrig stoppede igen). Eller om det var den dag, jeg købte en Mohnkuchen på et berlinermadmarked af den slags, hvor hippier med høje pangfarvede filthatte sælger hjemmelavede økosæber side om side med smukke tørklædedamer, der ruller libanesiske fladbrød så tynde som silkepapir, hipsterunge, som falbyder varm vin til at holde kulden fra kroppen helt ned i militærstøvlerne, og ældre beskæggede mænd, der sælger brød og kager, som ligner noget fra den gamle ’Cranks Grønne Kogebog’ og helt sikkert også er bagt med fuldkorn!

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce