0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kokkens vinterfavorit: Lav kålretter med bid

Den let bitre kål pepper vintermaden op, mener michelinkokken Christian F. Puglisi.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Per Folkver
Foto: Per Folkver

Kålhoveder. Mange har et anstrengt forhold til kål, fordi de kun kender til den udkogte, og ildelugtende, version. Puglisi skærer voldsomt ned på tilberedningstiden og får en helt anden oplevelse.

Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Temaer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Kål er kokkenes vinterfavorit, men tilsyneladende for de fleste en påmindelse om tramautiserede barndomsminder. Kål var ikke rigtig en del af menuen i min barndom, så jeg kan kun tilslutte mig gruppen af fans. På trods af manglende traumer i bagagen kan jeg dog levende sætte mig ind i, hvorfor mange kan have deciderede aversioner imod alle de fantastiske typer af kål, vi har til rådighed i dag.

Når kål bliver tilberedt for meget og for længe, ender man nemlig med at miste farve, konsistens og det meste af charmen. Til gengæld har man sat godt fut under nogle svovlforbindelser, som mildest talt lugter lidt uappetitligt.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce

Læs mere