Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Helle Harnisch
Foto: Helle Harnisch
Mad og drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pluk din egen middag i grøftekanten

Noma-kokken gør det. Den hjemløse gør også. De sanker - altså finder mad i den vilde natur.

Mad og drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Her er bl.a. lidt morgenfrue, vild stedmor, karseblomst og stevia, og nu signalerer hånden, at vi skal smage på dem alle.

Hånden tilhører Pia Bischoff, der er indehaver af produktionshaven Urteriet ved Østerby på Læsø, og hun forklarer begejstret, hvorfor de små blomster, som vi umiddelbart ellers hellere ville lave en fin lille buket ud af, er så oplagte lækkerbiskener:

»Alle de bedste ting i planten sidder jo i blomsten!«.

Det gælder sådan set også de grøntsager og urter, vi dyrker i vores haver – MADs udsendte kan f.eks. varmt anbefale at smage på mynteblomst eller purløgsblomst – men i dag er fokus på de spiselige planter, der vokser alle mulige andre steder: i skovbunden, i grøftekanten, i engen, på træerne og sågar ukrudtet i vores haver.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden