Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Helle Harnisch
Foto: Helle Harnisch
Mad og drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pluk din egen middag i grøftekanten

Noma-kokken gør det. Den hjemløse gør også. De sanker - altså finder mad i den vilde natur.

Mad og drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Her er bl.a. lidt morgenfrue, vild stedmor, karseblomst og stevia, og nu signalerer hånden, at vi skal smage på dem alle.

Hånden tilhører Pia Bischoff, der er indehaver af produktionshaven Urteriet ved Østerby på Læsø, og hun forklarer begejstret, hvorfor de små blomster, som vi umiddelbart ellers hellere ville lave en fin lille buket ud af, er så oplagte lækkerbiskener:

»Alle de bedste ting i planten sidder jo i blomsten!«.

Det gælder sådan set også de grøntsager og urter, vi dyrker i vores haver – MADs udsendte kan f.eks. varmt anbefale at smage på mynteblomst eller purløgsblomst – men i dag er fokus på de spiselige planter, der vokser alle mulige andre steder: i skovbunden, i grøftekanten, i engen, på træerne og sågar ukrudtet i vores haver.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Jon Lund

Kør på to hjul rundt til Bornholms skjulte perler

Læserne tipper:  Det skal du se og smage og opleve på Bornholm

På jagt efter vidunderlige vuer på Bornholm:  Tag med på udsigtssafari

Oplev Bornholm fra en mere fredfyldt side:  Få de tillokkende stier og charmerende cafeer lidt mere for dig selv

Gitte Holtze

Var det noget med 120 kilometers vandring på Bornholm?

Morten Langkilde

På jagt efter de bornholmske bisoner

Anette Claudi/Anette Claudi

Fire gode sommeraktiviteter på Bornholm

Bornholm satser benhårdt på action

Morten Langkilde

Sådan oplever du Bornholm med to hjul eller et par vandrestøvler

Anette Claudi/Anette Claudi

Hammershus på tre nye måder

Morten Langkilde

Bornholmske stjernekokke: Her er 8 ting, du skal opleve på klippeøen

Kom helt tæt på lækkerierne i Danmarks østlige spisekammer

Anette Claudi/Anette Claudi

Her er sommer-Bornholms vildeste oplevelser

Thomas Nykrog/VisitDenmark

Her kommer de lokale først ud af hullerne, når turisterne er væk

Morten Langkilde/Morten Langkilde

Læsernes bedste tips til Bornholm

Morten Langkilde

Hoteltjek:  Danmarks første all inclusive-hotel

Poul Husted

Hoteltjek:  Gourmethalløj på dansk badehotel