0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Råvareguide: Brug hørfrø med måde

De små brune frø fra hørplanten er super sunde – men også potentielt giftige i for store mængder.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rune Pedersen
Foto: Rune Pedersen
Mad og drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Mad og drikke
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I hvert fald hos mig, og jeg havde lykkeligt glemt alt om hørfrø. For de smager jo ikke rigtig af noget, de små brune frø fra hørplanten. Og helt ærligt var de der boller også lidt kedelige.

Men nu skal jeg hilse at sige, at hørfrøene har fået et comeback, ikke mindst hos helsefolket. For er der noget, der er stort i de kredse, hvor der bliver læst ’Kernesund familie’ og ’Køkkenrevolution’, er det hørfrø.

Det indiske frø
Sandsynligvis stammer hørplanten og dermed hørfrøet fra Indien. Planten har altid været dyrket først og fremmest for at producere hørstoffer, men frøene er også blevet spist. Af romere og oldtidens grækere, af russere i middelalderen og af tsaren i 1600-tallet. Sikkert også nogle egyptere.

Og har man ikke spist frøene, har man spist hørfrøolie. I det amerikanske opslagsværk ’Vejen til bordet’ af madskribenten Waverley Root står der således – og kun det – om frøene:

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce

Læs mere