0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mellem rød og hvid findes orangevin

I slipstrømmen på naturvinene har en ny vinkategori bevæget sig fra niche til trendmarkør på vinscenen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Janus Engel
Foto: Janus Engel

Mellemmand. En nye vinkategori har vist sig på markedet, orangevinen. Vinen ligger sig midt imellem hvidvin og rødvin.

Vin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Vin
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Jeg husker det stadig meget tydeligt. Det var for syv-otte år siden i en mikroskopisk vinkælder i en lille garage på nordsiden af Etna, at jeg for første gang for alvor stiftede bekendtskab med orangevin.

’Den gale belgier’, vinproducenten Frank Cornelissen, knælede ned for at skubbe det tunge stenlåg væk fra en af de store lerkrukker, han havde begravet under kældergulvet, og fra dybet fremdrog han en vinprøve. Den var gyldent orange og lettere tåget, og som jeg senere beskrev den »uden tvivl en af de mest personlige og mangefacetterede italienske hvidvine, jeg har smagt«.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce

Læs mere