0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Nyuddannet: »Jeg var hunderæd for at gøre noget, der gjorde, at jeg ikke kunne få mine dagpenge. Der er så mange regler, og jeg kendte dem ikke«​

Psykologhjælp, en karriererådgiver, der giver ledighedsstressede Netflix for som lektier, at sidde sammen med en anden og søge job eller gå en helt anden vej end uddannelsen. Det er nogle af måderne panelet af nyuddannede har håndteret dagpengelivet på.

Simone Bjerre/POLITIKEN
Foto: Simone Bjerre/POLITIKEN
Cand.hvad.nu
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Cand.hvad.nu
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Inge-Christine Møgelmose blev færdiguddannet sidste sommer. På den tid har hun søgt jobs i alle dele af landet undtagen Sønderjylland, og troligt trawlet jobportalerne også langt fra gymnasielærerjobbet, som hun allerhelst vil have. Det har ført til tre samtaler og ingen ansættelser.

Hun er ikke den eneste nyuddannede akademiker, som begynder sit arbejdsliv med en periode på dagpenge. Det gælder for langt de fleste – også for de to andre paneldeltagere, som er med i andet afsnit af podcastserien ’Cand.hvad.nu’.

Alligevel kan jobsøgningen være ensom, og og man kan føle sig doven, selvom der bare ikke er job at få.

»Jeg har lige købt nye briller, men da jeg havde bestilt dem, gik jeg hjem og græd i et døgn. For jeg havde ikke gjort mig fortjent til nye briller. Det havde jeg først den dag jeg fik et job«, fortæller Inge-Christine Møgelmose i udsendelsen.

Derfor taler vi i andet afsnit om, hvordan man skaber en hverdag i dagpengeland, og panelet deler både deres gode og dårlige oplevelser med systemet, og alt det, der følger med at søge arbejde.

Læs mere:

Annonce

Læs mere