0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Nyuddannet græd og rystede de første to uger på sit nye arbejde

Hør panelet fortælle om deres møde med arbejdsmarkedet i tredje afsnit af podcasten ’Cand.hvad.nu’.

Ida Mortensen/POLITIKEN
Foto: Ida Mortensen/POLITIKEN
Cand.hvad.nu
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Cand.hvad.nu
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Korte kontrakter, praktik og frivilligt arbejde har været vejen ind til de første job for panelet i tredje afsnit af podcastserien ’Cand.hvad.nu’.

»De første to uger efter jeg afleverede min bachelor arbejdede jeg 80 timer om ugen. Der tænkte jeg; hvis det her er voksenlivet, så bliver det uden mig. Jeg græd hele tiden og var så stresset og rystede og tænkte bare, det kommer ikke til at ske«, fortæller Nicoline Reimann Døcker i udsendelsen om at begynde på en arbejdsplads som nyuddannet.

I de tidligere afsnit har vi talt om perioden, hvor man kæmper for at få et job. Men når man så har skrevet under på en kontrakt, hvordan føles det så at have første dag på arbejde som nyuddannet? Det fortæller de tre paneldeltagere om i det her afsnit.

I udsendelsen fortæller Kirstine Pedersen, at hun elskede at studere og frygtede, at livet havde peaket, da hun blev færdiguddannet. Men hun oplevede, at man bliver ved med at lære ude på arbejdsmarkedet.

Af samme årsag er Martin Gejlsbjerg glad for at være begyndt som trainee på sit første job. Så får han godt nok mindre i løn, men der ligger en plan for, hvordan han skal udvikle sig, han får gradvist mere ansvar og føler, han kan krav på at få hjælp og feedback. Ligesom mange andre i millennialgenerationen er lønnen ikke det vigtigste for ham.

»Det vigtigste er en stejl læringskurve«, siger han i udsendelsen.

Til en vis grænse. Hør, hvor den går, i tredje afsnit.

Fakta, vi henviser til i podcasten: Deloittes Millennialsurvey og Karen Spuur, lektor i ledelse på CPH Business

Læs mere:

Annonce

Læs mere