0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Første afsnit i ny podcastserie: Færdiguddannet - hvem er jeg?

Hør tre nyuddannede fortælle, hvordan de har oplevet at forlade studiets fire trygge vægge og skulle finde ud af, hvad de kan bruge deres uddannelse til.

Ida Mortensen/POLITIKEN
Foto: Ida Mortensen/POLITIKEN

Det kan føles befriende, ensomt, forvirrende, tårefremkaldende, lettende, motiverende og frustrerende at blive færdiguddannet. I podcastserien 'Cand.hvad.nu' deler panelet af nyuddannede deres oplevelser med at stå på kanten til arbejdslivet.

Cand.hvad.nu
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Cand.hvad.nu
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I slutningen af august fik 24-årige Stephanie Rode sin kandidatgrad i retorik. Hun gik direkte fra ungdomsuddannelsen til studiet, og hun har haft flere studiejobs, som hun blev rådet til. Nu er hun kandidat. Alligevel er hun ikke helt tilfreds med sig selv.

»Jeg havde sådan en idé om, at det ultimative succeskriterium var, at jeg havde et job, før jeg blev færdig«, fortæller hun.

I en ny podcastserie ’Cand.hvad.nu’ fortæller nyuddannede om vejen fra uddannelse til arbejdsliv.

I første afsnit deler Stephanie Rode og to andre deltagere i panelet, hvordan de har oplevet at sige farvel til identiteten som studerende, hvor verden drejer sig om at dyrke selv sig og sit hoved og læse lige det, man har lyst til – mens SU’en tikker ind.

Jeg havde sådan en idé om, at det ultimative succeskriterium var, at jeg havde et job, før jeg blev færdig

»Der er noget i ikke at kunne se fremtiden for sig, som gør det hårdt at stoppe med at være studerende. For det var et liv, jeg virkelig kendte og følte mig meget tilpas i«, siger Ingrid Rasmussen i podcasten.

Læs mere:

Annonce

Læs mere