Dragekongen er Danmarks dyreste forlystelse med en pris på 90 millioner kroner.
Foto: Djurs Sommerland

Dragekongen er Danmarks dyreste forlystelse med en pris på 90 millioner kroner.

Rejser

Fartnørder: Ny dansk rutsjebane er den bedste af sin slags i verden

I morgen åbner Djurs Sommerland sæsonen og har premiere på forlystelsen Dragekongen.

Rejser

Dommen er klar, hvis man spørger to af Danmarks helt store rutsjebane-entusiaster.

Dragekongen, Djurs Sommerlands 90 millioner krone store satsning til sæson 2017, er allerede et hit.

»Indenfor sin kategori er Dragekongen den bedste i verden«, fastslår Jeppe Nygaard.

Han er på 20. år European Coaster Clubs danske repræsentant med et rutsjebane-cv, der tæller kørsel på 1.063 forskellige baner i 258 forlystelses parker fordelt på 22 lande. Dragekongen er en såkaldt family suspended coaster, hvor man hænger under skinnerne i stedet for at køre ovenpå skinnerne. Jeppe Nygaard har prøvet 30 af den type før, men altså ingen i samme klasse.

»De har virkelig ramt rigtigt med den. Det er en rigtig fed bane«.

Djurs Sommerland åbner først for sæson 2017 i morgen lørdag den 6. maj, Men torsdag aften var Jeppe Nygaard og omkring 100 andre personer inviteret til Djursland for at teste Dragekongen før alle andre. Deriblandt var også formanden for Coaster Club Denmark, Kian Kronvang, der også mener, at Dragekongen er i en liga for sig indenfor sin type.

»Det er uden tvivl den bedste, jeg har prøvet. Det er virkelig en bane, hvor folk har lyst til at blive siddende og bare køre igen og igen«, siger Kian Kronvang, der har fulgt byggeriet af Dragekongen længe - fra de første spadestik til jubelhvinene i går.

Netop det, at folk får lyst til en ekstra tur med det samme, er et term i rutsjebane-miljøet. 'Reride ability' hedder det. Og det har Dragekongen til fulde, mener Jeppe Nygaard.

»Jeg kunne have siddet der en time uden at stå af. Det ville ikke have være noget problem«.

Overraskelse i vente

Dragekongen er Djurs Sommerland hidtil største satsning og den dyreste rutsjebane i Danmark nogensinde. Prisen er 90 millioner kroner. Og for det har forlystelsesparken fået en bane på 825 meter, en topfart på 85 km/t og en højde på 30 meter. Det er samtidigt Europas hurtigste og længste af sin slags.

Temaet i Dragekongen roterer om en asiatisk jungle med blandt andet en fire meter høj drage og templer. Det hele fylder 10.000 kvadratmeter.
Foto: Djurs Sommerland

Temaet i Dragekongen roterer om en asiatisk jungle med blandt andet en fire meter høj drage og templer. Det hele fylder 10.000 kvadratmeter.

Begge rutsjebane-entusiasterne er begejstrede for Dragekongens tematisering og de forskellige elementer. Men de er også enige om ikke at ville afsløre for meget af turen. For der venter tilsyneladende en gedigen overraskelse i begyndelsen af den to minutter lange tur.

»Det er noget, man ikke ser komme, noget helt unikt«, siger Kian Kronvang, der derudover beskriver Dragekongen således:

»Der sker mange ting undervejs på relativt kort tid. Mange elementer som skarpe sving og høje G-kræfter.  Og så er den både til hele familien, men samtidigt også fed fed nok til sådan nogle som os - så den rammer bredt«, siger Kian Kronvang.

Djurs Sommerland er ikke den eneste forlystelsespark, der har nyt til gæsterne i den kommende sæson. Fårup Sommerland åbner Hvirvelvinden og i Knuthenborg Safaripark venter Kampala Express.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  An image posted by Oscars show host Ellen DeGeneres (bottom row, 4th L) on her Twitter account shows movie stars, including Jared Leto, Jennifer Lawrence, Meryl Streep (bottom row L-3rd L), Channing Tatum, Julia Roberts, Kevin Spacey, Brad Pitt, Lupita Nyong'o, Angelina Jolie (top row L-R) and Bradley Cooper (bottom row, 2nd R), as well as Nyong'o's brother Peter (bottom row, R), posing for a picture taken by Cooper at the 86th Academy Awards in Hollywood, California March 2, 2014. The self-portrait tweeted by host DeGeneres and actors taken during Hollywood's annual Academy Awards ceremony on Sunday quickly became the most shared photo ever on Twitter. Picture taken March 2, 2014. REUTERS/Ellen DeGeneres/Handout via Reuters (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT MEDIA TPX IMAGES OF THE DAY PROFILE) ATTENTION EDITORS

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce