Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Cecilie Marie Meyer
Foto: Cecilie Marie Meyer

Napoli tårner sig op i flere lag og er et mirage af storhed og forfald. Dette sceneri udfolder sig omkring Montesanto-kabelbanen, som fragter napolitanerne op til Vomero-kvarteret på en af byens vulkanske høje.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Trods mafia og skraldeproblemer: Hvem skulle have troet, at Napoli kunne blive en turistattraktion?

Der er sket noget forunderligt i Italiens tredjestørste by, der i årtier har måttet slås med et image som landets sorte får. Turister er begyndt at strømme til, og kreative kræfter finder inspiration i byens vilde anarkistiske ånd.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I Elena Ferrantes bestseller ’Min geniale veninde’, der handler om to veninders opvækst i 1950’ernes fattige Napoli, har hovedpersonen Elena hørt vidunderlige ting om havet. Noget blåt og magisk, som den lille pige, skønt hun har levet hele sit liv i den gigantiske havneby for foden af Vesuv, aldrig har set. Og besøger man i dag de selvsamme kvarterer i byen, udgør stederne stadig afgrænsede miniuniverser i sig selv, skønt det kun kræver et par sving med Vespaen at kaste sig ind i det øvrige Napolis hektiske gadesystem.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden