Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Rekondo i San Sebastian fik sin første michelinstjerne  i 2017. Stedet menes at have et af verdens mest imponerende vinkort.
Foto: Restaurant Rekondo

Rekondo i San Sebastian fik sin første michelinstjerne i 2017. Stedet menes at have et af verdens mest imponerende vinkort.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Madfolk om deres yndlingsmadbyer: Sommelieren, der faldt pladask for nordspansk madparadis

Simon Olesen, sommelier på smørrebrødsdarlingen Restaurant Palægade, om sublime San Sebastián og det gode tip til restauranten med det vilde vinkort.

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvad er din yndlingsmadby?
»San Sebastián. Umiddelbart er Nordspanien et madmekka. Det er et område, der generelt bare er proppet med gastronomi og vin. Jeg elsker deres madkultur, deres gå ud-kultur. I weekenden begynder de allerede klokken 10 om formiddagen med at spise morgenmad på en eller anden bar. Og så fortsætter de i princippet derudad hele dagen. San Sebastián er en af de byer, der har flest michelinrestauranter med tre stjerner. Og det smager jo helt vildt godt, men hænger nok lidt fast i 1990’ernes molekylære gastronomi. Jeg er mere til de mindre steder med deres udgaver af tapas, pintxos«.

Hvad skal vores læsere opleve?
»I den gamle bydel er der kvalitet på alle restauranter og barer. Det bugner med pintxos. Og så er det ikke ødelagt af turisme. Det er meget lokalt, og du får en følelse af at opleve det ægte spanske modsat eksempelvis i Barcelona, hvor det originale er ebbet noget ud til fordel for den internationale stemning. San Sebastián er mere et rejsemål for spaniere end for folk udefra, og dem, der kommer, er et dannet gastronomisk folk. Det afspejler sig i maden«.

Hvad har været den mest overrumplende oplevelse?
»Restauranten Rekondo. De fik en michelinstjerne for første gang sidste år. Det er baskisk mad med fisk, skaldyr og godt kød. Du sidder dejligt ude på deres terrasse.

Da Politiken senest anmeldte Restaurant Palægade, hvor Simon Olesen huserer, blev smørrebrødet betegnet som Danmarks måske bedste.
Foto: Restaurant Palægade

Da Politiken senest anmeldte Restaurant Palægade, hvor Simon Olesen huserer, blev smørrebrødet betegnet som Danmarks måske bedste.

Og så har de et af verdens fem bedste vinkort. Det er sådan noget, som vi sommelierer går op i. De har en af de største kældre i verden, og familien har samlet på vin altid. De har vine til 1.000 euro, men selv om du måske kun har et budget på 50 euro, skal de nok sørge for at finde en vin til dig, som du får en fantastisk oplevelse ud af. Det er i øvrigt generelt billigt at spise og drikke i San Sebastián; du behøver ikke at være bange for at blive flået«.

Hvad køber du altid med hjem?
»Guindilla-peberfrugt, der er lidt ligesom padron, bare en lang tynd én. En af mine gamle venner sylter dem for mig herhjemme, og så bruger jeg dem som snacks eller i forskellige retter. Jeg køber flere kilo med hjem, så jeg har til et helt år«.


Hvor drømmer du om at tage hen næste gang?
»Helt klart New York. Ja, jeg ved godt, at det er meget mærkeligt, at jeg aldrig har været der. Men det er min næste destination. Jeg har masser af venner og kontakter i byen, så jeg skal nok komme ud og spise på de sjove steder«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

  • 
    Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

    På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
    Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

    Henter…

    For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

  • Du lytter til Politiken

    Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
    Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

    Henter…

    Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden