Den nye model for ind- og udrejse af Danmark, som træder i kraft den 27. juni, er baseret en række objektive kriterier, som tager udgangspunkt i den sundhedsmæssige situation i de pågældende lande i Europa og bygger på et forsigtighedsprincip, skriver udenrigsministeriet i et faktaark, der forklarer om modellen.
Statens Serum Institut skal hver uge udarbejde en tabel over de enkelte landes score på kvantitative kriterier og på den baggrund klassificere lande som ’åbne’ og ’karantænelande’ til brug for Udenrigsministeriets og politiets praksis. Første vurdering kommer den 25. juni.
Et land vil blive ’åbnet’ – både så danskere kan rejse til dette land, men også så personer fra dette land kan rejse ind i Danmark (hvis de vel og mærket kan fremvise en bookning på mindst 6 dage) – hvis landet har:
Under 20 smittede pr. 100.000 indbyggere pr. uge (måles som et gennemsnit over 14 dage).
Landet vil blive gjort ’gult’, hvilket betyder, at rejsende opfordres til at være opmærksomme på deres personlige sikkerhed og holde sig opdateret. Der opfordres endvidere til at følge Udenrigsministeriets særlige rejseråd for rejser i en tid med COVID-19. Opfordringen til at blive hjemme i 14 dage efter hjemkomst ophæves.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind