0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nyt udspil lækket: Sådan kan danskerne komme til at rejse igen

Et aftaleudkast fra regeringen viser, at rejserestriktioner kan være på vej til at blive lempet efter 21. april.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Francisco Leitão/iStockphoto
Foto: Francisco Leitão/iStockphoto

Den portugiske ø Maderia er et af de områder i Europa, hvor smittetrykket pt. ikke er ret højt, og derfor vil regionen med stor sandsynlighed blive muligt at rejse til for danskere engang til maj, hvis den nye rejsevejledningsmodel vedtages (arkivfoto).

Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Rejser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fra begyndelsen af maj skal danskere, der er blevet vaccineret mod corona, frit kunne rejse til gule eller orange lande i Europa uden at skulle i karantæne og isolation, når de kommer retur.

Sådan lyder regeringens udspil til en ny plan for rejsevejledninger ifølge et lækket dokument, som TV2 er i besiddelse af.

Politiken har fået indholdet i aftaleudkastet bekræftet af egne kilder.

Udkastet er dog en foreløbig plan, der kan ændre sig under forhandlingerne. Tirsdag eftermiddag mødes regeringen og Folketingets partier og forhandler videre om planen for forårets og sommerens rejser. Den nye plan skal afløse de nuværende rejsevejledninger, hvor hele verden er farvet rød, som udløber den 20. april.

I udkastet står der, at verden i de nye rejsevejledninger igen skal opdeles i grøn, gul, orange og rød. Det indeholder også et afsnit om, at der skal tages højde for nye, bekymrende virusvarianter, i de nye rejsevejledninger, ligesom genåbningen af rejseaktivitet skal ske gradvis og under hensyn til den aktuelle coronasituation, både i Danmark og i landene omkring os. Et rødt land vil i den nye model være et land, hvor ’der er bekymrende varianter af covid-19’.

Rejsevejledningerne skal igen laves på baggrund af en differentieret risikovurdering, der baseres på smittesituationen (incidens, positivprocent og testfrekvens), og ligesom i slutningen af 2020 vil den blive opdelt i regioner og opdateret regelmæssig for hhv. EU- og Schengen-lande samt enkelte tredjelande.

Samtidig skal den videreføre de tiltag, som blev indført kort efter årsskiftet, herunder krav om test og isolation efter indrejse, dog med den lempelse, at personer, der rejser fra gule lande og regioner, undtages fra isolation.

For danskere der har en ødegård i Norden indeholder planen også gode nyheder. Regeringen lægger nemlig op til, at danskere kan rejse til deres hytte eller ødegård i Norden uden isolationskrav allerede fra den 21. april. Desuden kan erhvervsrejsende fra denne dato møde på arbejde igen uden at skulle i isolation.

Fra den 26. juni forventes det, at et fælles coronapas mellem EU-lande skal gøre det muligt for alle danskere – også dem der ikke er vaccinerede – at holde sommerferie i resten af Europa. Samtidig kan europæiske turister rejse ind i Danmark.

Læs mere:

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere