Undgå de værste svindelnumre på rejsen
Foto: Istockphoto

Undgå de værste svindelnumre på rejsen

Sundhed og sygdom

Læserne: Sådan bliver vi snydt på ferien

Politikens brugere advarer imod Bangkoks evige fupnumre, valutaveksling på gaden i Europa og blomster eller armbånd som gaver.

Sundhed og sygdom

Hvis der noget, der fuldstændig kan ødelægge en ferie, er det at blive udsat for et beskidt tricktyveri, et ubehageligt overfald eller almindelig gemen svindel.

Derfor skrev vi her på Politiken for nylig artiklen ' ’, hvor vi afslørede 15 af de groveste eller mest almindelige snyderier. Dem, du skal være opmærksom på, når du rejser til eksempelvis Rom, Paris, Barcelona eller andre populære steder.

LÆS OGSÅ

I kølvandet på den artikel viste det sig, at svindelnumrene langt fra var fremmede for læserne af Turengårtil.dk. I hvert fald har en lang række brugere siden da kommenteret artiklen og givet en masse tips og gode råd til, hvordan man som rejsende undgår at blive at blive taget ved næsen på ferien. Ligesom en del brugere kommer med advarsler om typer af tricks, som vi ikke havde med på listen.

Læs herunder, hvad Politikens brugere har oplevet:
I ' ’ skrev vi blandt andet om det evigt grønne armbånd-om-håndleddet-trick, der er meget 'populært' i Rom og Paris. Men den findes også andre steder. Joel fra Roskilde er stødt på tricket på Ibiza og advarer især imod det omkring strandpromenaden i San Antonio. Og Thomas fra Aarhus har oplevet det i Venedig i det område, hvor der bliver solgt falske designertasker.

»De begynder at binde armbånd på folk, som blot går forbi«, skriver han

Et trick, der ligger i forlængelse af armbåndet er det, hvor man få stukket en buket blomster i hånden som man derpå afkræves betaling for. Jacob Skov fra Odense skriver:

»Jeg prøvede på et tidspunkt i Rom på pladsen foran Pantheon at få stukket en buket blomster i hånden af en ung pige. Hun ville ikke tage dem tilbage igen og blev ved med at forlange penge for dem. Det endte med, at jeg lagde buketten på jorden og gik«.

Andre steder i Europa er den gal, når man forsøger at veksle penge på gaden - hvilket jo er noget, man generelt skal holde sig fra - men her kommer en ekstra advarsel. Rune fra Sorø fortæller, at man på hovedbanegården eller i lufthavnen i Amsterdam kan få tilbudt at købe euro til en god pris, men ender med at stå med et pengebundt med et par eurosedler rullet omkring avispapir. Sisse fra København har oplevet det samme i Bulgarien og advarer med den erfaring i bagagen fuldstændigt mod at veksle penge på gaden.

Flere advarsler

Og så er der en lang række advarsler - såvel kendte som ukendte - som Politikens brugere mener er gode at få repeteret:

Bangkok, Thailand: Her går det tilsynelandende aldrig af mode at lokke turister op i en gratis tuk-tuk for derefter at køre folk rundt til alle mulige butikker. Der er kun én ting at gøre: Sig nej, nej og nej. Og vær stadig opmærksom på, at der er snydere, der påstår, at de store seværdigheder er lukket, men at de kan give dig en guidet tur alligevel. Ignorér dem og gå videre.

Jineteros, Havanna, Cuba: Vær på vagt over for dem, der forsøger at lokke dig med til salsafestival eller byrundvisning. Det kan vise sig at koste dig mange ekstra penge i overpris.

San Jose, Costa Rica: Hold på hat, briller, kamera, pung, mobil, arme og ben, når du befinder dig på den såkaldte Coca Cola-plads ved den store busstation. Stedet er notorisk kendt for at være hjemsted for mange agressive lommetyve.

New Delhi, Indien: Pas på de taxier, der tilsyneladende ikke kan finde vej til dit hotel. Tricket er, at de stopper ved et turistbureau, hvor de spørger om 'hjælp'. Hjælpen består så i, at der bliver ringet til dit hotel, der viser sig at være helt optaget. Tilfældigvis har et andet hotel dog et værelse ledigt. Her kan du så riskikere at betale en kæmpe merpris.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce