HIT. Sydkoreanske Psy optræder med sit monsterhit Gangnam Style på Today Show.
Foto: Jason DeCrow

HIT. Sydkoreanske Psy optræder med sit monsterhit Gangnam Style på Today Show.

Storby og kultur

Kitschet monsterhit skaber interesse om Seouls 'Beverly Hills'

'Gangnam Style' gør grin med Seoul-bydel, men tiltrækker også turisternes opmærksomhed.

Storby og kultur

Et pophit kan kaste lys på ellers ukendte områder af verden.

Tag nu det seneste viralhit i den virtuelle verden, musikvideoen 'Gangnam Style', som mere end 192 millioner mennesker har set på YouTube.

Videoen har katapulteret den sydkoreanske musiker og sanger Park Jae-Sang med kunstnernavnet PSY ind på poppens stjernehimmel med optræden i diverse amerikanske tv-shows og en førsteplads på Billboards K-pop-liste, som dækker genren koreansk pop.

LÆS OGSÅ

Gangnam er en af de 25 distrikter i Sydkoreas hovedstad, Seoul.

Og selv om PSY i sit virale videohit gør tykt grin med overklassebydelen, har sangen skabt stor opmærksomhed omkring Gangnam blandt potentielle turister, fortæller Luis Maravi, der er marketingmanager i Korea Tourism Organization i New York til CNN.

Afføder massiv interesse
»Folk vil gerne vide, hvad man kan se i bydelen? Hvad kan man lave der?« siger Luis Maravi til CNN.

»Videoen er utrolig populær. Det er simpelthen fantastisk, at den åbner døren til Gangnam for folk, der ellers ikke kender dette område«.

Gangnam betyder bogstaveligt »syd for floden«, hvilket henviser til bydelens placering i forhold til Han-floden, som strømmer igennem den sydkoreanske hovedstad.

Gangnam er ofte blevet kaldt »Seouls Beverly Hills« på grund af bydelens glitrende butikker med finere modetøj, restauranter med topgastronomi og butikker, der sælger diverse luksusmærker.

Plastikkirgurgi og fin mode

Gangnam er desuden hjemsted for Sydkoreas mest berømte kosmetiske kirurger, og distriktet tiltrækker derfor turister, som udelukkende rejser dertil for at få en plastikkirurgisk operation, fortæller Andrea Choi, der er forsker ved det koreanske kulturcenter i Washington, til CNN.

Korea Tourism Organization har desuden lanceret en tur rundt i Gangnam på grund af viralhittet.

Organisationen anbefaler Gangnams Apgujeong-dong-kvarter samt Cheongdam-dong, hvis man drømmer om at shoppe den fineste Korea-mode og spise på restauranter med asiatisk fusionscuisine.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce