I mere end 20 år har Michael Laudrup og Bayram Tutumlu hængt tæt sammen. Koloreret arkivfoto: Sergei Ilnitsky
Foto: Ilnitsky Sergei/Scanpix Denmark

I mere end 20 år har Michael Laudrup og Bayram Tutumlu hængt tæt sammen. Koloreret arkivfoto: Sergei Ilnitsky

Sport

Tutumlu havde også økonomisk interesse i Laudrups Qatar-indkøb

Laudrups agent havde også en økonomisk interesse, da Qatar-klubben Lekhwiya købte spanske Chico Flores under danskerens ledelse.

Sport

Bayram Tutumlu tjente op mod 32 millioner kroner på handler med 7 spillere i Swansea, da Michael Laudrup var manager. En af de spillere var spanske Chico Flores, og spillerens spanske agentur YouFirst Sports var en af de parter, som delte salær med Tutumlu i flere omstridte handler.

Få måneder efter Michael Laudrups fyring i Swansea blev træneren ansat i klubben Lekhwiya i Qatar. Den første spiller, Laudrup hentede til sin nye klub, var netop Chico Flores, der tiltrådte i Lekhwiya 1. august 2014. Og dokumenter fra Football Leaks tyder på, at Tutumlu også tjente penge på den handel.

27. marts 2015 sendte Bayram Tutumlu en mail til sin spanske advokat. Heri vedhæftede han Chico Flores’ spillerkontrakt og spurgte:

»Kan du venligst se på punkt 9 i kontrakten, agentsalær: Hvis Chico forlader klubben, så er klubben stadig forpligtet til at betale, ikke?«.

Ingen kommentarer

Bayram Tutumlu henviste til kontraktens ordlyd om, at Lekhwiya skulle betale »spillerens agenter«. Tutumlus navn optræder ikke i kontrakten, men det gør til gengæld YouFirst Sports’ agent. Salæret lyder på 230.000 euro samt 10 procent af spillerens bonusser i hver af de tre sæsoner – samlet set er det mindst 5,1 millioner kroner.

Tutumlu skulle være sikker på, at pengene fra alle tre sæsoner ville blive udbetalt, selv om spilleren skiftede klub. Advokaten svarede:

»Det er, som du siger. Salæret opkræves af agenten alene for rekrutteringen af spilleren og uafhængigt af, om spilleren fortsætter i klubben eller ej«.

Politiken har ikke fået svar fra Lekhwiya på, om klubben er bekendt med, at Tutumlu havde en økonomisk interesse i ansættelsen af Chico Flores. Bayram Tutumlu og Michael Laudrup har heller ikke besvaret spørgsmål om forholdet.

Da Chico Flores i 2012 blev hentet til Swansea som Laudrups første indkøb, tjente Bayram Tutumlu 1,2 millioner kroner på en skjult aftale med spillerens agentur. I Swansea-tiden lavede Tutumlu også en aftale med YouFirst Sports i forbindelse med spanske José Cañas’ skifte. Her sikrede Tutumlu sig næsten to tredjedele af spilleragentens salær, i alt næsten 11 millioner kroner.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce