Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jose Jordan/Ritzau Scanpix
Foto: Jose Jordan/Ritzau Scanpix

Det blev 4-4, da Luis Suarez kanonerede bolden i mål med kampens sidste aktion.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Messi starter ude, men kommer ind og scorer i vanvittig 4-4-kamp

Brøndby har fået ny formand, Danmark har fået ny OL-chef, og Caroline Wozniacki får italiensk hjælp på gruset.

Sport
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fodbold. Lionel Messi skulle have haft en friaften, men endte alligevel med at komme i kamp og bidrage til endnu et vanvittigt Barcelona-comeback i en 4-4-kamp mod Villarreal. Barcelona var ellers foran 2-0 efter 16 minutter, men efter Karl Toko Ekambi havde udlignet blev Messi sendt på banen efter 60 minutter, hvorefter hjemmeholdet kom foran 4-2. Lionel Messi reducerede direkte på et frispark, som blev banket ind via den ene stolpe i 89. minut, og så udlignede Luis Suarez med kampens sidste aktion på en bragende halvflugter efter et hjørnespark fra Messi. Messi har scoret i de seneste fire ligakampe i træk og er efter 30 runder topscorer med 32 mål.

Fodbold. For første gang i klubbens unge historie er RB Leipzig i semifinalen i den tyske pokalturnering efter en dramatisk 2-1-sejr ude over Augsburg. Timo Werner havde bragt Leipzig foran, men i det 4. og sidste overtidsminut udlignede Alfred Finbogasson. Også i den forlængede spilletid blev der scoret til allersidst, da Marcel Halstenberg udnyttede et straffespark. Hamburger SV er ligeledes semifinalist efter udesejr på 2-0 og Paderborn.

Ishockey. Sønderjyske er for første gang siden 2015 i DM-finalen, da det med 3-2 ude mod Aalborg også blev sejr i den fjerde kamp i semifinaleserien. Frederikshavn slog Rungsted og udlignede dermed til 2-2 i den anden semifinale.

Fodbold. Udover at være hovedaktionær er Jan Bech Andersen nu atter bestyrelsesformand i Brøndby IF. Jan Bech Andersen afløser Jesper Møller, der bliver næstformand, under klubbens generalforsamling, der enstemmigt vedtog et forslag om en aktieudvidelse, der kan indbringe op til 156 mio. kr. Pengene skal bruges på en renovering og opgradering af Brøndby Stadion samt en styrkelse af talentprogrammet Master Class.

Sejlsport. Anne-Marie Rindom gentog førstedagens succes og vandt både 3. og 4. sejlads i laserradial ved Trofeo Princesa Sofia på Mallorca. Den danske OL-bronzevinder er med sine 3 point dog kun knebent foran schweizeren Maud Jayet, der har 6. Næstbedste danskere ved stævnet er Ida Marie Baad/Marie Thusgaard, der med placeringerne 4-9-5 i dag avancerede til en samlet 6.-plads i 49erFX, mens Lin Ea Cenholt/Christian Peter Lübeck med en tyvstart rykkede baglæns og nu er nummer 13. Lærke Buhl-Hansen indledte stævnet med placeringerne 6-13-13 og er nummer 11 sammenlagt.

Håndbold. Med en sejr på 40-32 over København er Odense sikker på at spille sig videre fra slutrunden, der skal finde kvindernes fire DM-semifinalister.

Fodbold. FC Porto vandt 3-0 over FC Midtjylland i kvartfinalen i Youth League for U19-hold. FC Porto scorede efter 15, 75 og 89 minutter.

Fodbold. Et dyk fra 2.- til 5.-pladsen i Bundesligaen efter én sejr i syv kampe har fået Dieter Hecking til at tage beslutningen om, at han stopper som træner i Borussia Mönchengladbach efter denne sæson.

Tennis. Caroline Wozniacki har op til sæsonens første grusturnering i amerikanske Charleston trænet med den italienske veteran Francesca Schiavone, der er lidt af en specialist på det tunge underlag. I 2010 vandt Schiavone Grand Slam-turneringen French Open netop på grus, og hun kan derfor bidrage med nyttig viden til danskeren, der vandt i Charleston i 2011. »Hun kender gruset så godt. Jeg er glad for, at hun er her«, siger Caroline Wozniacki på et pressemøde i USA.

Fodbold. Præsidenten for det tyske fodboldforbund, DFB, Reinhard Grindel træder tilbage fra sin post med øjeblikkelig virkning. Det sker efter at det tyske ugemagasin Der Spiegel i sidste uge kunne berette, at Grindel uretmæssigt skulle have modtaget 78.000 euro som bestyrelsesformand i et datterselskab til DFB. Senere kunne Bild fortælle, at Grindel havde fået et kostbart ur i fødselsdagsgave af en ukrainsk oligark. DFB’s to vicepræsidenter Rainer Koch og Reinhard Rauball overtager ledelsen af forbundet indtil en ny og pemanent præsident bliver valgt i september.

Idrætspolitik. Om præcis 478 dage tændes ilden på det olympiske stadion i Tokyo, som symbolet på at OL er i gang. Chefen for den danske OL-delegation – eller chef de mission, som det hedder på olympisk – bliver Søren Simonsen, der er ansat som ny teamleder med olympisk ansvar i Team Talent og Elite i Danmarks Idrætsforbund. Søren Simonsen overtager jobbet efter Morten Rodtwitt, som var ansat i DIF i 11 år og blandt andet var dansk chef de mission under Rio-legene i 2016. Morten Rodtwitt er blevet generalsekretær i Dansk Ride Forbund.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Søren Simonsen kommer fra en stilling som visionsprogramleder i DIF og DGI’s vision Bevæg dig for livet, hvor Søren Simonsen havde ansvaret for løb. Tidligere har Søren Simonsen i en 10-årig periode været udviklingschef i Dansk Håndbold Forbund

Håndbold. Rasmus Lauge har meldt afbud til den kommende landsholdssamling og EM-kvalifikationskampene mod Montenegro senere i denne måned. Flensburg-spilleren har pådraget sig en albueskade, og i hans sted har landstræner Nikolaj Jacobsen udtaget Michael Damgaard fra Magdeburg. »Vi er selvfølgelig kede af at måtte undvære Rasmus Lauge, der er et af de store omdrejningspunkter på vores hold. Vi glæder os dog meget til at få Michael Damgaard tilbage på holdet. Han har haft en opadgående formkurve og har spillet rigtig godt for Magdeburg her i foråret«, siger landstræner Nikolaj Jacobsen i en pressemeddelelse.

Antidoping. Bestyrelsen i sammenslutningen for nationale antidopingorganisationer, iNADO, har udpeget direktør Michael Ask fra Anti Doping Danmark som præsident for organisationen. »Jeg synes, at valget afspejler en respekt for den antidopingindsats, Anti Doping Danmark leverer, og håber, at valget er udtryk for et ønske om, at nogle af de danske værdier om f.eks. uafhængighed og gennemsigtighed i forvaltningen af antidopingarbejdet bliver prioriteret i de kommende års indsats«, siger Antidoping Danmarks formand, Leif Mikkelsen, i en pressemeddelelse.

Basketball. Superstjernen LeBron James skal spille hovedrollen i filmen Space Jam 2, og han er derfor ikke aktuel til det amerikanske hold, som skal spille om VM i Kina 31. august til 15. september. Det siger Los Angles-Lakers-spilleren til The Athletic. Til gengæld er der godt nyt for den amerikanske coach Gregg Popovich i forhold til de olympiske lege næste år i Tokyo. James siger nemlig i interviewet, at han godt kan forestille sig en 4. olympisk deltagelse efter 2004 (bronze), 2008 (guld) og 2012 (guld).

Tennis. Efter en skadespause på 13 måneder var Shelby Rogers tilbage på banen, og amerikaneren lod efter en sejr i Charleston over Evgeniya Rodina fra Rusland tårerne få frit løb. »Jeg tror, at det var den hårdeste kamp at lukke, jeg nogensinde har spillet i mit liv. Der var nogle virkelig gode tilråb, der kom ude fra tilskuerne. Jeg hørte ord som ’mod’, ’kæmp’ og ’jeg elsker dig.’ Det betyder så meget, og det hjalp mere, end I tror« lød det fra en rør Rogers ovenpå sejren. Hun var senest i aktion 7. marts sidste år og har siden kæmpet for at komme tilbage efter en skade.

Fodbold. Ifølge britiske medier som BBC har den engelske landsholdsmålmand Jordan Pickford angiveligt været involveret i et værtshusslagsmål. Hans klub Everton siger til mediet, at den nu undersøger omstændighederne omkring hændelsen. Angiveligt skulle målmanden have mistet besindelsen,. da hans kæreste blev forulempet af en anden værtshusgæst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Ishockey. Med en sejr på 2-1 over New York Islanders er Toronto Maple Leafs med den danske landsholdsmålmand Frederik Andersen klar til slutspillet i den nordamerikanske NHL-liga. Danskeren reddede 28 af modstandernes 29 skud og endte såleds med en redningsprocent på 96,6. Toronto mødr i første runde af slutspillet Boston Bruins.

Fodbold. Dinamo Zagreb er blevet beordret til at spille sin næste europæiske hjemmebanekamp for tomme tribuner. Som følge af racistisk opførsel blandt Dinamo Zagrebs fans har Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) således besluttet, at klubben skal holde sit stadion lukket under næste europæiske kamp på Maksimir Stadion, oplyser Uefa ifølge Ritzau.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden