Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Michael Valgren jubler over sejren i Amstel Gold Race, hvor han førte en finaleoffensiv succesrigt til ende
Foto: Marcel Van Hoorn/Ritzau Scanpix

Michael Valgren jubler over sejren i Amstel Gold Race, hvor han førte en finaleoffensiv succesrigt til ende

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Årets Cykelrytter 2018 Michael Valgren: »Sejren i Amstel Gold Race var det største øjeblik i en fantastisk sæson«

Michael Valgren var på vej til sæsonstarten i Australien, da han for anden gang i sin karriere kåredes som Årets Cykelrytter i Danmark.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da Danmarks Cykle Union her til aften ved Dansk Bicycle Clubs nytårsstævne i Ballerup Super Arene kårede Årets Cykelrytter 2018, var hovedpersonen ude af stand til at være til stede.

Michael Valgren, der var suset i mål som nr. 1 i den afstemning, licensindehaverne i DCU har foretaget blandt fem nominerede kandidater, satte sig nemlig i dag i et fly med kurs mod Australien, hvor han fra 15. januar i Tour Down Under tager fat på den første opgave for sin ny arbejdsgiver, det sydafrikanske WorldTour-mandskab Team Dimension Data.

Baggrunden for indstillingen og valget af Valgren var åbenlys: Sejr i WorldTour-løbene Amstel Gold Race og Omloop Het Nieuwsblad samt en så overbevisende konstant indsats gennem hele sæsonen, at det på Den Internationale Cykleunions officielle verdensrangliste bragte ham fra placeringen som nr. 104, inden der blevet taget hul på 2018, frem som nr. 18, nu da året snart er omme.

Også Årets Cykelrytter i 2014

Det er anden gang, den 26-årige Valgren modtager udmærkelsen, eftersom det også skete i debutsæsonen som professionel 2014, da han bl.a. havde vundet Post Danmark Rundt sammenlagt, var blevet national mester og – ligesom i år i øvrigt – havde kørt et glimrende VM uden at nå helt frem til medaljerne.

Ved den aktuelle kåring var Valgren oppe mod sin snart forhenværende holdkammerat på Astana, Tour de France-etapevinderen Magnus Cort, den dobbelte U23-verdensmester i enkeltstart Mikkel Bjerg, VM- og EM-medaljevinderen på bane samt WorldTour-triumfator på landevejen Amalie Dideriksen og 4 km forfølgelsesholdet, der erobrede sølv ved verdensmesterskaberne og senest har leveret imponerende World Cup-præstationer.

Tager fat på nyt kapitel i sit liv

»Det er en dejlig melding at få her midt mellem to sæsoner, hvor jeg på flere måder har taget fat på et nyt kapitel i mit liv«, fortæller Michael Valgren, der ikke alene kaster sig ud i et helt nyt eventyr rent arbejdsmæssigt, men også er blevet gift med sin Sissel.

»Det har været et helt igennem fantastisk cykelår for mig, hvor jeg stort set har været i stand til at køre stærkt lige fra starten i januar, til jeg blev nr. 7 ved VM i slutningen af september i Østrig i mit sidste løb«.

»Det største øjeblik var imidlertid, da jeg susede først over stregen i Amstel Gold Race i april, men også netop i VM og i Flandern Rundt var jeg rigtigt godt tilfreds med min indsats«.

17-årig tildeltes Talentpris

Også uddelingen af Årets Talentpris stod på programmet i Ballerup Super Arena, og til den kan kun ryttere fra U19 kategorien og nedefter komme i betragtning.

Her er der ikke tale om nogen afstemning, men om en decideret tildeling efter en beslutning truffet i en fem-mands komité, og her faldt valget på den 17-årige Frederik Wandahl.

Den alsidige teenager, der er junior også næste sæson, blev i sommer national mester i sin klasse på landevejen, og cirka halvanden måned senere erobrede han på banen i den schweiziske by Aigle sølv ved junior VM i den olympiske disciplin omnium.

Frederik Wandahl sluttede med 113 point, mens franskmanden Donovan Vincent Grondin sejrede med 117, og bronzen gik til australieren Blake Quick med 106.

I slutningen af september var Frederik Wandahl tilbage på landevejen, hvor han ved junior VM i Østrig kørte en 5. plads i hus.


Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden