Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Lasse Norman sender Marc Hester af sted i et kraftfuldt skift under en af jagterne i Rotterdam.

Lasse Norman sender Marc Hester af sted i et kraftfuldt skift under en af jagterne i Rotterdam.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ustyrligt dansk par knækker favoritterne og stormer videre mod uventet triumf

Med to aftener tilbage i Rotterdams seksdagesløb har Lasse Norman og Marc Hester lagt konkurrenterne mindst 1 omgang bag sig.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst


Som et par med pæne outsiderchancer, men heller ikke mere – sådan vurderedes Lasse Normans og Marc Hesters muligheder i par nr. 9 inden starten på seksdagesløbet i Rotterdam i torsdag.

Men efter de fire første døgn af den hollandske styrkeprøve indtager den 26-årige trefoldige OL-medaljevinder og hans syv år ældre makker og vante vinterbaneaktør en ganske anden fremtrædende status.

Nu er det store spørgsmål nemlig, om rivalerne i det hele taget formår at støde den danske duo fra tronen i de to stævner, der endnu resterer, inden der tirsdag hen under midnat sættes punktum for strabadserne på velodromen i Ahoy-halle.

To store favoritter er sendt 3 omgange bagud

Norman og Hester har efter at have overtaget kommandoen allerede natten til lørdag vist sig som løbets suverænt stærkeste og mest konstante par, og hidtil har de formået at afvise alle angreb på deres førsteplads.

Ydermere har arrangementets store nationale stjerne den 34-årige Flandern Rundt-vinder Niki Terpstra, der tidligere tre gange er blevet hyldet øverst på podiet i Rotterdam, ikke formået at stå distancen sammen med sin 10 år yngre franske makker og kommende holdkammerat på 2. divisionsmandskabet Direct Energie Thomas Boudat.

Det samme gælder de belgiske europamestre Kenny De Ketele og Robbe Ghys, og de to konstellationer er som henholdsvis nr. 5 og 6 noteret for et minus på 3 omgange, når aktiviteterne genoptages i aften.

Hollandsk-belgisk duo er tættest på

Tættest på Lasse Norman og Marc Hester er det hollandsk-belgiske par Jan Willem van Schip og Stijn Steels, der er en omgang efter med 217 point, mens danskerne har scoret 219.

Både spanierne Albert Torres og Sebastian Mora, der vandt løbet for tre år siden, samt hollænderne Yoeri Havik og Wim Stroetinga er som nr. 3 og 4 sendt 2 runder bagud med henholdsvis 201 og 170 point.

Derimod er en dreven duo som hollænderen Pim Ligthart og belgieren Moreno De Pauw kørt hele 6 omgange agterud og er dermed fuldstændig ude af kampen om podiepladserne.

Hester beviser klassen

Med henblik på det københavnske seksdagesløb, som afvikles fra 31. januar til 5. februar i Ballerup Super Arena, er den aktuelle bedrift især opmuntrende for den rutinerede Marc Hester, eftersom Lasse Norman, der af mange betegnes som den stærkeste af alle på den hollandske velodrom, på det tidspunkt er på træningslejr i Sydafrika med banelandsholdet.

Hester leverer i Rotterdam bevis for, at han kan være med i toppen, blot han får en kompetent makker, og det skal så vise sig, om det også manifesterer sig på hjemmebane, hvor det endnu ikke er offentliggjort, hvem han skal køre sammen med.

Det næste seksdagesløb starter på torsdag i Bremen, men her er hverken Hester eller Norman med. Den danske deltagelse udgøres af Jesper Mørkøv og Oliver Wulff Frederiksen, der får hver sin tyske makker.

Jesper Mørkøv skal have Christian Grasmann ved sin side, og de to har tidligere kørt på podiet i Bremen, mens 18-årige Oliver Wulff, der debuterer ved denne lejlighed, inden han også skal optræde på hjemmebane i Ballerup, er tildelt Maximilian Beyer som makker.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden