Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Marc Hester skruer tempoet i vejret under en af jagterne i Rotterdams seksdagesløb. Foto: Wooning Zesdaagse.

Marc Hester skruer tempoet i vejret under en af jagterne i Rotterdams seksdagesløb. Foto: Wooning Zesdaagse.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forrygende dansk duo skaber ravage i hollandsk seksdagesløb

Lasse Norman og Marc Hester har bragt sig alene i spidsen efter det andet døgn på velodromen i Rotterdam.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

At den tredobbelte OL-medaljevinder Lasse Norman har markeret sig som et af de brandvarme succesnavne i vinterens World Cup-afdelinger, og at Marc Hester er i besiddelse af både evnerne og en enorm rutine til ast begå sig på vinterbanerne er nagelfaste kendsgerninger.

Men hvordan de to ville fungere sammen som par, kunne ingen ane, før Rotterdams seksdagesløb startede i torsdags.

Den uvished har de to nu imidlertid totalt elimineret med et bragende flot andet døgn i det hollandske arrangement, hvor danskerne som par nr. 9 skabte voldsom ravage i feltet og satte samtlige rivaler eftertrykkeligt på plads.

Hjemmebanefavoritten lurer på andenpladsen

Inden det går løs igen i aften, fører danskerne således med 99 point 1 omgang foran hjemmebanefavoritten og Flandern Rundt-vinderen Niki Terpstra, der har sin ny holdkammerat på det franske 2. divisionshold Direct Energy Thomas Boudat som makker.

Den hollandsk-franske duo er noteret for 95, mens hollænderne Yoeri Havik-Wim Stroetinga, der på tredjepladsen er 2 omgange bagud, har scoret 90 point.

Dermed er disse tre konstellationer – med danskerne foran også i denne sammenhæng – tæt på at sikre sig en bonusrunde, når aktiviteterne genoptages, ved at runde 100 point, men stadig er det altså Lasse Norman og Marc Hester, som har sikret sig en klar fordel.

Skulle lige finde sammen den første aften

Den udvikling var ikke umiddelbart til at se efter det første døgn, hvor Lasse Norman på 26 og den 7 år ældre Hester lige skulle finde sammen.

I stedet var det Terpstra og Boudat, der lagde stærkt ud og med 60 point havde spanierne Albert Torres-Sebastian Mora og Norman-Hester 1 omgang efter sig med henholdsvis 34 og 32 point.

Men lige fra første færd i det andet døgn markerede danskerne sig stærkt. Først blev de nr. 2 i pointløb for par og erobrede her den omgang, der bragte dem med frem i spidsen.

Siden vandt de jagten over 45 minutter, da Lasse Norman afviste hollænderren Wim Stroetinga i den afgørende spurt mellem de to par, der havde lagt alle de øvrige mindst 1 omgang bag sig.

Endelig slog Norman og Hester også til i partidskørslen og sluttede dermed som andendagens suveræne vindere.

Belgiske vindere er skilt ad

Sidste år sejrede belgierne Kenny De Ketele og Moreno De Pauw i Rotterdam, men de optræder denne gang med hver sin makker.

De Ketele danner par med Robbe Ghys, som han også gør det på det belgiske landshold, hvor de i begyndelsen af august blev europamestre.

Indtil videre har de lidt svært ved at komme til orde i Rotterdam, og de indtager 6. pladsen 2 runder bagude med 68 point.

Moreno De Pauw kører med hollænderen Pim Ligthart, og de er som nr. 7 yderligere en omgang efter med 58 point.

Niklas Larsen gør comeback med andenplads

Egentlig var det meningen, at Lasse Norman skulle have dannet par med landsholdskollegaen Niklas Larsen, men efter at denne havde været skadet det meste af efteråret, var det for stor en risisko at tage at sende ham ud i seksdagesstrabadserne.

I stedet gjorde Niklas Larsen comeback forleden i et UCI-parløb i Roubaix, hvor han kørte sammen med en anden af 4 km holdets bronzevindere fra OL i Rio Casper Folsach.

Denne har ligesom Lasse Norman vist overdådig form i World Cuip-afdelingerne, og på den nordfranske velodrom blev det da også til en andenplads efter den franske duo Benjamin Thomas-Florian Maitre, der scorede 67 point mod danskernes 62.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden