Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Verdensmesteren Rohan Dennis (t.v.) har overskud til at smile trods sit overraskende nederlag i kampen om det australske mesterskab i enkeltstart. Hans overmand Luke Durbridge stråler forståeligt nok, og der er ligeledes glæde hos bronzevinderen Cameron Meyer. Foto: Cycling Australia.

Verdensmesteren Rohan Dennis (t.v.) har overskud til at smile trods sit overraskende nederlag i kampen om det australske mesterskab i enkeltstart. Hans overmand Luke Durbridge stråler forståeligt nok, og der er ligeledes glæde hos bronzevinderen Cameron Meyer. Foto: Cycling Australia.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nedtur for verdensmester baner vejen for outsiders længe ventede jubelstund

Storfavoritten Rohan Dennis måtte se sig besejret af Luke Durbridge ved de australske mesterskaber i enkeltstart.

Cykling
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Godt tre en halv måned efter at australieren Rohan Dennis diskede op med sin suveræne opvisning på enkeltstarten ved VM i Innsbruck, hvor han henviste en kapacitet som hollænderen Tom Dumoulin til andenpladsen med 1.21 minut, led den 28-årige tidligere timeverdensrekordholder et overraskende og smertefuldt nederlag ved de nationale mesterskaber i Buninyung.

Dennis, der efter lukningen af det amerikanske BMC-mandskab nu repræsenterer Bahrain Merida, stillede op som storfavorit efter at have sejret de tre foregående sæsoner.

Men da facit i den 40,9 km lange kappestrid gjordes op, måtte han se sig slået med 22 sekunder af den et år yngre Luke Durbridge, som dermed sørgede for gevaldig oprejsning til Australiens eneste WorldTour-mandskab Mitchelton-Scott efter skuffelsen i linjeløbet.

Blev U23-verdensmester i København

Durbridge, der blev australsk mester tilbage i 2012 og 2013, efter at han i 2011 kunne lade sig hylde som U23-verdensmester i København foran Rasmus Quaade, har de to seneste sæsoner erobret sølv efter Dennis, og trods hans uomtvistelige tempokvaliteter lå forventningerne til ham på et forholdsvis beskedent plan.

Han havde nemlig i søndags leveret et gigantisk stykke arbejde i linjeløbet i bestræbelserne på at hjælpe holdkammeraten Cameron Meyer til succes, men det udmøntede sig kun i en bronzemedalje til Meyer og en fjerdeplads til Durbridge.

Den kraftanstrengelse fornemmedes imidlertid ikke på hans indsats i dag, og han var ovenud lykkelig, da guldet var i hus.

Har været gennem nogle svære år

»Det er er helt utroligt, og det er noget, jeg har ventet på meget længe, for jeg har ikke vundet et løb siden 2013«, lød det i det officielle sejrsinterview fra Luke Durbridge, der i opgørelsen af sine gevinster åbenbart ikke regner med, at han i 2014 blev mester for Oceanien.

»Jeg holdt fast i min plan i dag, og det gav succes. Jeg har tidligere ofte ladet mig rive med og lagt for hårdt ud, men i dag forløb alt, som jeg havde udtænkt sammen med min træner Ben Day«.

»Jeg synes virkelig, jeg har været gennem nogle svære år, og jeg har ofte stillet mig det spørgsmål, om jeg nu også har valgt det rigtige job. Men medaljen er beviset på, at jeg stadig kan være med helt i toppen«.

»Nu glæder jeg mig bare til at komme i gang med Tour Down Under, for det skulle jo gerne udvikle sig til en fest for vores hold«.

Forrygende dage for Durbridge-familien

Det har i øvrigt været nogle forrygende dage for Durbriudge-familien, for Michael Freiberg, der i søndags overrumplede alle favoritter og vandt linjeløbet, er Luke Durbridges svoger og i øvrigt også hans bedste ven.

Det australske forbund har imidlertid dryppet malurt i Freibergs glædesbæger, for det har valgt at se bort fra den nykårede mester til det landshold, som stiller op i WorldTour-løbet Tour Down Under fra på tirsdag. Begrundelsen er, at den 28-årige Freiberg ikke lever op til forbundets intentioner om at satse på ungdommen.

Den flerdobbelte verdensmester på bane Cameron Meyer, der tydeligvis var overordentligt skuffet over sin bronzemedalje i linjeløbet, så væsentligt mere tilfreds ud, da han i dag sikrede sig samme placering slået med 44 sekunder af holdkammeraten.

Regnbuetrikoten bragte ikke held

Det var første gang, Rohan Dennis optrådte i regnbuetrikoten, men den bragte ham altså ikke umiddelbart held.

Det var ikke kun VM-bedriften, der gjorde Dennis til et brandvarmt bud på at sikre sig sit fjerde australske mesterskab i træk, men også den kendsgerning, at han gennem hele 2018 leverede særdeles overbevisende præstationer på enkeltstarterne.

Således vandt han begge temporidt i Vuelta a España samt det lange i Giro d’Italia, ligesom han slog til i både Tirreno-Adriatico og Abu Dhabi Tour. Ved dysten om sidste års australske titel var han 1.08 minut hurtigere end Luke Durbridge.


Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

  På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
  Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

  Henter…

  For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden