Fodbold

Dokumentation: Læs Tutumlus hemmelige agentaftaler

Michael Laudrups agent, Bayram Tutumlu, tjente over 30 millioner kroner på sideaftaler på mindst 7 spillere i Swansea. Her er to af aftalerne.

Fodbold

På 20 måneder tjente Bayram Tutumlu – Michael Laudrups agent gennem 20 år – op mod 32,3 millioner kroner på at lave sideaftaler i spillerhandler. Han gjorde det primært ved at lave kontrakter med agenter til de spillere, der stod over for at få en lukrativ kontrakt med Swansea.

Ben Davies Tutumlu lavede blandt andet en ’Collaboration Agreement’ 4. september 2013 med agenten til forsvarsspilleren Ben Davies. Her sikrede Bayram Tutumlu sig 67 procent af alle agentindtægter, som var relateret til spilleren.

Spilleragenten, viser en anden kontrakt, var berettiget til 5 procent af spillerens bruttoløn og 10 procent af Davies’ indtægter fra imagerettigheder - det var altså den andel, Tutumlu sikrede sig en aktie i. Kort efter fik Davies forlænget sin kontrakt med Swansea. Og den efterfølgende sommer fik spilleragenten 500.000 pund i salær i forbindelse med salget til Tottenham. Dermed ser Tutumlu kontraktligt ud til at have ret til 3,2 millioner kroner grundet Davies' kontrakter, viser Politikens beregning.

José Cañas

Midtbanespilleren José Cañas skiftede 1. juli 2013 til Swansea på en fri transfer fra spanske Real Betis. Dermed skulle den walisiske klub ikke af med en transfersum for spilleren, men til gengæld betalte Swansea Cañas' agent 2,5 millioner euro i forbindelse med skiftet. Af de penge forhandlede Bayram Tutumlu sig frem til at få 1,47 millioner euro (10,9 millioner kroner). Det skete i en sideaftale med spilleragenten, dateret 30. januar 2013.

Se dokumentationen for de to handler herunder.

Sideaftalen vedrørerende spilleren Ben Davies:

Her følger Bayram Tutumlus sideaftale med agenten til spilleren José Cañas:

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce