Støtte. Politikens redaktion holder med Island under EM-slutrunden.
Foto: JENS DRESLING

Støtte. Politikens redaktion holder med Island under EM-slutrunden.

EM 2016

Áfram Ísland: Politiken går all in på Islands Brygge i aften

Vi støtter igen op om vulkanøens helte og uddeler gratis islandske flag.

EM 2016

I aften kan Island spille sig videre til 1/8-finalen ved EM i Frankrig.

Tusindvis af islændinge er valfartet til Paris, hvor deres hold møder Østrig på Stade de France med kampstart klokken 18 - i den sidste kamp i Gruppe F.

Men også herhjemme bliver støtten til 'Strákarnir Okkar' - 'Vores Drenge', som spillerne på det islandske landshold kaldes - til at få øje på.

Politiken har inviteret det islandske kor Staka i studiet. Og tekstet og oversat. Kilde: politiken.tv / Foto og klip: Jakob Kyed Jakobsen / Animation: Kristian Jensen / Lydredigering: Lars Christophersen

Politiken har for længst ændret sit logo og føjet det islandske flag ind, og Politiken kører under EM kampagnen 'Áfram Ísland' med støtte til Island, når nu vores eget landshold ikke kunne finde ud af at kvalificere sig til slutrunden.

I aften går Politiken all in på Islands Brygge, hvor vi uddeler islandske flag til de mange, som forventes at møde op for at heppe på målmand Hannes Halldorsson, kaptajnen Aron Gunnarsson, midtbanestjernen Gylfi Sigurdsson og alle de andre islandske fodboldhelte.

Første EM nogensinde

Undertippede Island har allerede overrasket stort blot ved at være med ved landets første slutrunde nogensinde - hvilket er ret flot i betragtning af, at den lille ønation kun har 330.000 indbyggere.

Island spillede 1-1 mod Portugal i den første EM-kamp i Saint-Ètienne, hvorefter det også blev 1-1 mod Ungarn i kamp nummer 2, efter at Island faktisk havde ført længe.

I aften skal det altså afgøres, om Island går videre fra det indledende gruppespil. Kommer vulkanøens drenge videre til knockout-fasen som bedste 3'er i gruppen, står de til at møde enten Kroatien eller Tyskland.

Politiken er til stede på Islands Brygge fra klokken 17 i dag, hvor du kan møde avisens udsendte iført disse T-shirts.

Áfram Ísland!

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce