EM. Screendump fra det islandske medie ruv.is. Som så igen har lånt fra Politikens forside.

EM. Screendump fra det islandske medie ruv.is. Som så igen har lånt fra Politikens forside.

EM 2016

Áfram Ísland: Politikens støtte til Island vækker opsigt i islandske medier

Det er blevet bemærket, at Politiken har ændret sit logo og bakker Island op.

EM 2016

Islands flotte præstation mod Portugal i aftes under EM i Frankrig fylder - naturligvis - godt op på forsiderne på de islandske medier i dag.

Men midt i hyldesten til 'Strákarnir Okkar' - 'Vores Drenge', som spillerne på det islandske landshold kærligt kaldes - så lægges der i de islandske netmedier også mærke til, at støtten til Island kommer fra især Danmark.

På både visir.net (som er avisen Frettabladets hjemmeside) og på den nationale kanal RUV bringer man historier om, at Politiken har ændret sit logo og føjet det islandske flag ind, samt at Politiken under EM kører kampagnen 'Áfram Ísland'.

»Politiken i Danmörku som hefur lyst yfir opinberum studningi vid islenska lidid, slær upp 'Áfram Ísland' i fyrirsögn«, skriver Visir.

Oversat fra islandsk til dansk betyder det, at »Politiken har udtrykt offentlig støtte til det islandske hold og har skrevet 'Áfram Ísland' i deres overskrifter«.

RUV citerer Politikens journalist

På RUV's hjemmeside kører en historie med denne rubrik: 'Det islandske flag pryder forsiden af Politiken'.

Her henvises til Politikens mange artikler om Islands første EM-deltagelse nogensinde, som altså blev skudt i gang med 1-1 mod de portugisiske stjerner i Saint-Etienne i aftes.

Især retter RUV deres opmærksomhed mod artiklen .

RUV citerer i flere afsnit Politikens Mads Teglskov for at skrive, at vi støtter Island 100 procent. Men at Island også skylder! For sweatre, som kradser mere end katte, der vil ind, for de islandske heste, som er små og akavede, og for Nyhedsavisen.

Også på den islandske radiostation Bylgjan oplyser man lytterne om, at Politiken har meldt sin støtte til det islandske landshold.

Islandsk EM-sensation

I de islandske medier i dag er det dog ikke kun den danske opbakning, der skrives om. Islændingene svælger også i, at en lang række andre udenlandske medier har lagt mærke til Islands uafgjorte resultat mod Portugal.

LÆS OGSÅ

Michael Cox, fodboldreporter på The Guardian, kalder kampen mod Portugal for »Islands største øjeblik i europæisk fodbold siden deres vulkan tvang Barcelona til at rejse til Milano med bus i 2010«.

BBC skriver, at man ud af resultatet kan drage dette perspektiv: »Hvis du er islænding og er en mand mellem 20 og 40 år, så har man en chance ud af 2.000 for at spille for det islandske landshold«.

Mens norske NRK skriver, at » Island skabte en sensation i EM-debuten og drev Ronaldo til vanvid«.

Til det er der vist ikke andet at sige end »Áfram Ísland«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce