Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Frankrigs assisterende landstræner Guillaume Gille tror, hans hold har nøglerne til at besejre Danmark.
Foto: Jens Dresling

Frankrigs assisterende landstræner Guillaume Gille tror, hans hold har nøglerne til at besejre Danmark.

Håndbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selvsikre franskmænd: Vi vil skrive en anden historie end den, alle forventer

Nøglen til sejren bliver den franske bredde, vurderer assisterende landstræner.

Håndbold
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Frankrig er regerende verdensmester, ja, faktisk har ’Les bleus’ vundet fire ud af de seneste fem VM-slutrunder, så det er et selvbevidst hold, Danmark møder i semifinalen i Hamborg.

Den franske keeper Cyril Dumoulin, der var med til at besejre Danmark i EM-finalen i Herning i 2014, og ligeledes vandt VM-guld for fire år siden i Qatar, tror i hvert på, at hans hold vinder og sikrer sig adgang til finalen på søndag i Danmark.

»Alle forventer, at Danmark og Tyskland skal mødes i finalen. Det er den historie, der er skrevet. Men vi vil skrive vores egen historie«, siger Dumoulin.

Lidt mere afdæmpet er den assisterende franske landstræner og tidligere storspiller Guillaume Gille. Han har i hvert fald en sund respekt for det danske hold.

»I angrebet er det danske hold i stand til at score fra alle positioner. De har gode skytte og derfor er de farlige. De har ikke brug for så meget plads for at være farlige og score«, siger Gille.

42-årige Gille, der i sin aktive karriere blandt meget andet vandt to olympiske guldmedaljer, tror, at det hold, der har de mest friske spillere, har bedst chance for at vinde. Han mener, at det franske hold på den front er kommet rimelig godt igennem de første 8 kampe.

»Vi har kun en skadet spillet (anfører Cedric Sorhaindo, red.), og det er vigtigt at have en god følelse i kroppen. Det kan være nøglen i de næste to kampe, for alle spillere er trætte. Det er ikke muligt at være på toppen af din ydeevne, når du allerede har spillet 8-9 kampe. En anden nøgle er ånden på holdet, og vi tror på os selv«, siger Guillaume Gille.

Han fortæller, at Frankrig har fordelt spilletiden på mange skuldre, og det er ifølge Gille vigtigt på grund af det hårde program med op til 10 kampe på 17 dage.

»For mig er er det (programmet, red.) nonsens, og derfor prøver vi at dele spilletiden ud på alle skuldre. Det er vigtigt, og vi har en bred trup med mange interessante spillere, så dem prøver vi at bruge så godt som muligt«, siger den assisterende franske landstræner.

Ifølge ham vil det franske hold ikke ofre Mikkel Hansen særlig opmærksomhed.

»Vi må se, hvordan vi håndterer det. Han vil score mål mod os og de næste, han møder, men det er ikke en stor prioritet for os«, siger Guillaume Gille.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden