0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

I det yderste hjørne af olivenlund-lejren bor cirka 100 enlige afrikanske mænd i et kæmpe telt, der er så koldt, at mange af mændene tilbringer natten omkring en brændende olietønde ude foran. Nogle af dem har boet her i to år.

5.000 skæbner bag pigtråd, vi ikke vil kendes ved

De seneste tre år er hundredtusindvis af flygtninge gået i land på den græske ø Lesbos. Hver måned ankommer stadig flere tusinde til flygtningelejren Moria. I den lejr lever mennesker under forhold, vi ikke ville ønske, noget dyr skulle leve under. De her fremmede skulle jo nødig sende for glade sms’er hjem til deres slægtninge, for så kommer de også bare rendende. I Moria holder Europa op med at være Europa.

FOR ABONNENTER

Selvfølgelig vil han gerne vise os, hvor han bor, siger Romeo, en ung fyr i rød kasket og hættetrøje. Det er denne vej. Vi følger efter ham ind i det store, hvide telt. Et enormt telt. To lastbiler med anhængere kunne mageligt holde ved siden af hinanden herinde.

Vi går i halvmørke hen ad en gang mellem rækker af køjesenge. Hver seng er gemt bag vægge af grå tæpper. Cirka hundrede små huler. Romeo bøjer sig ned ved en underkøje, holder et tæppe til side og peger ind i det, som nu i et år har været hans hjem. En sovepose, lidt tøj.

Prøv 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce