0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

I det yderste hjørne af olivenlund-lejren bor cirka 100 enlige afrikanske mænd i et kæmpe telt, der er så koldt, at mange af mændene tilbringer natten omkring en brændende olietønde ude foran. Nogle af dem har boet her i to år.

5.000 skæbner bag pigtråd, vi ikke vil kendes ved

De seneste tre år er hundredtusindvis af flygtninge gået i land på den græske ø Lesbos. Hver måned ankommer stadig flere tusinde til flygtningelejren Moria. I den lejr lever mennesker under forhold, vi ikke ville ønske, noget dyr skulle leve under. De her fremmede skulle jo nødig sende for glade sms’er hjem til deres slægtninge, for så kommer de også bare rendende. I Moria holder Europa op med at være Europa.

FOR ABONNENTER

Selvfølgelig vil han gerne vise os, hvor han bor, siger Romeo, en ung fyr i rød kasket og hættetrøje. Det er denne vej. Vi følger efter ham ind i det store, hvide telt. Et enormt telt. To lastbiler med anhængere kunne mageligt holde ved siden af hinanden herinde.

Vi går i halvmørke hen ad en gang mellem rækker af køjesenge. Hver seng er gemt bag vægge af grå tæpper. Cirka hundrede små huler. Romeo bøjer sig ned ved en underkøje, holder et tæppe til side og peger ind i det, som nu i et år har været hans hjem. En sovepose, lidt tøj.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden