Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Hannah Mckay/Ritzau Scanpix
Foto: Hannah Mckay/Ritzau Scanpix

Endnu en dag med demonstrationer foran det britiske parlament.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

BBC: Labour vil støtte forslag om brexitaftale formet efter den norske model

Det britiske parlament holder fire afstemninger om Brexit i aften

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det britiske parlament vil holde fire retningsangivende afstemninger om brexit ved en samling mandag aften - blandt andet om en toldunion og en løsning efter norsk model.

Det siger formanden for parlamentets underhus, John Bercow.

» Fire forskellige optioner kommer til afstemning, fastslår han.

Der var i alt fremlagt ni forslag.

De fire, som er udvalgt til afstemning af formanden, er om en permanent toldunion, en brexitaftale formet efter den norske model, en folkeafstemning, der skal bekræfte brexit inden en udtræden af EU samt om en forlængelse af forhandlingsperioden i henhold til artikel 50.

Brexit-talsmanden for det britiske arbejderparti Labour, Keir Starmer, siger, at hans parti vil stemme for tre af de forslag, som skal til afstemning.

» Vi vil stemme for forslaget om en toldunion og en brexitaftale formet efter den norske model og for en folkeafstemning, der skal bekræfte brexit inden en udtræden af EU, siger Starmer, som sammen med sin partileder, Jeremy Corbyn, har skrevet til Underhusets medlemmer på tværs af partierne og inviteret dem til diskussioner om, hvordan dødvandet omkring brexit kan brydes.

Planen efter den norske model, som også kaldes Fællesmarkedet forslag 2.0, indebærer, at briterne forlader EU, men bevarer den frie bevægelighed og bidrager til EU-budgettet.

Afstemningerne mandag aften er ikke bindende, men kun vejledende. Det er samme metode, som blev anvendt i parlamentet i onsdags, hvor i alt otte forslag var til afstemning. De blev alle stemt ned.

I den første runde var et forslag om en toldunion med EU et af de mest populære forslag, selv om det også blev nedstemt med et knebent flertal.

Oprindeligt skulle Storbritannien træde ud af EU 29. marts, men det har fået udskudt exitdatoen til 12. april.

Afstemningerne indledes omkring klokken 21 dansk tid. Resultaterne af afstemningerne ventes først sent på aftenen.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden