0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Analyse: Erdogan vil blive ved med at sende IS-krigere hjem

Den hjemsendte danske IS-kriger er blot en forsmag på, hvad Danmark og EU har i vente. Tyrkiet gider ikke længere agere ’hotel’ for udenlandske ekstremister.

Dha/Ritzau Scanpix
Foto: Dha/Ritzau Scanpix

En angiveligt amerikansk IS-kriger blev mandag afvist af de græske grænsevagter, da Tyrkiet forsøgte at slippe af med ham. Her er han fanget i ingenmandsland af et tv-hold på den tyrkiske side ved byen Edirne.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det er sådan set ikke så mærkeligt, at Tyrkiets præsident Erdogan er grundigt træt af Vesten og da især af Den Europæiske Union. Så træt, at han i disse dage ekspederer den ene såkaldte syrienskriger efter den anden tilbage til deres vestlige hjemlande.

Allerede for et par uger siden erklærede den tyrkiske indenrigsminister, Süleyman Soylu, at Tyrkiet ikke var noget hotel for hellige krigere fra udlandet. Det lød som en trussel, hvilket det da også var, viser det sig nu, hvor IS-krigere, der har siddet fængslet i Tyrkiet, får et frimærke på ryggen og sendes hjem til lande, som absolut ikke har lyst til at modtage dem.

Mandag landede den 28-årige danske statsborger Ahmad Salem el-Haj i Københavns Lufthavn. Han drog for 6 år siden ud for at kæmpe for Islamisk Stat i Syrien.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts