0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Manuel Balce Ceneta/Ritzau Scanpix
Foto: Manuel Balce Ceneta/Ritzau Scanpix

Det er lykkedes FBI at identificere flere af deltagerne i de voldelige demonstrationer fra stormen på Kongressen. Over 400 sager er undervejs.

Kreativ overvågning fælder oprørere, der stormede Kongressen

Det er lykkedes FBI at rejse tiltale mod flere af de voldelige demonstranter, der stormede den amerikanske Kongres 6. januar. Men de kreative overvågningsmetoder kan gå ud over det frie individs rettigheder, lyder kritikken.

FOR ABONNENTER

Da William Vogel stod ud af sengen onsdag 6. januar, var det stadig mørkt. Klokken var kun lidt over 6, da han krydsede Henry Hudson Bridge i New York og begav sig ud på den lange tur mod Washington, D.C.

Hvad han ikke vidste, da han sad bag rattet, var, at hans bils nummerplade blev tracket hele vejen, og at køreturen ville være et af hovedbeviserne mod ham i en senere retssag. For William Vogel havde kurs mod Kongressen, hvor han senere samme dag stormede det amerikanske symbol på politik sammen med en horde af vrede Trump-støtter, der benægtede præsident Joe Bidens valgsejr.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Annonce