Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Boston Dynamics
Foto: Boston Dynamics

Robotter. Firmaet Boston Dynamics har udviklet robotten WildCat.

Viden og tech
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mød verdens vildeste robot på fire ben

Hurtigtløbende robot-kat på fire ben er udviklet til at skulle i krig.

Viden og tech
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Teknologien overgår ofte fantasien, og nu har en sprinter af en robot rejst sig på sine fire metalliske ben og set verden for første gang.

WildCat, som den med rette hedder, kan ligesom sine forbilleder af kød og blod løbe, galoppere og dreje.

Verdens hurtigste trådløse robot WildCat er det amerikanske ingeniørfirma Boston Dynamics nyeste opfindelse inden for robotserien Cheetah, der er verdens hurtigste maskiner på fire ben.

WildCat kan løbe skræmmende 26 kilometer i timen. Dermed når den ikke op på helt samme hastighed som tidligere robotter i serien, men den har en anden feature, der gør den endnu mere revolutionær.

WildCat er trådløs. Den kan altså løbe frit - og hurtigt - og på al slags underlag, altså kan den færdes i den virkelige verden. Og her er der brug for den.

Katten skal i krig

Robotten er finansieret af det amerikanske forsvars forskningscenter, DARPA. Centret er specialiseret i militær forskning og interesserer sig for, hvordan ny forskning kan anvendes militært.

»Vi ved ikke præcist hvilket formål, WildCat kan tjene militært. Men uanset hvad er dette et skridt i retning mod en high-speed robot, der kan trænes til at jage og dræbe«, siger Noel Sharkey, professor på Sheffields Universitet for Kunstig Intelligens og Robotteknologi.

Dette er et skridt i retning mod en robot, der kan trænes til at jage og dræbe

Ifølge Boston Dynamics kan WildCat på sigt benyttes under nødsituationer, genopbygning efter katastrofer og som hjælp under militære aktioner.

SE OGSÅ

WildCat er stadig under udviklingen, og forhåbningen er, at den en dag kan komme op at løbe med en hastighed af frygtindgydende 128 kilometer i timen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden