Illustration: Tegnestuen Tredje Natur

Illustration: Tegnestuen Tredje Natur

Debatindlæg

Ida Auken og Jan E. Jørgensen: Bispeengbuen er et fortidslevn, som staten ikke skal bruge 125 mio. kroner på at forlænge i yderligere 55 år

I stedet for at lappe på Bispeengbuen bør vi undersøge muligheden for, at staten skyder pengene i en nedrivning og en tunnelløsning for området.

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

Bispeengbuen er første og eneste del af et motorvejsnet midt i hovedstaden, planlagt i 1960’erne. Resten blev droppet på grund af folkelig modstand, og borgerne flagede da også med sort den dag, Bispeengbuen blev åbnet. Motorvejsbroen står i 3. sals højde få meter fra nærmeste nabo, og stort set alle naboer til buen vil gerne af med den.

Bispeengbuen er i bogstaveligste forstand et levn fra fortiden og for beboerne i området både larmende, grim og utryghedsskabende. De senere år er den bl.a. blevet brugt til at afbrænde flugtkøretøjer i bandekonflikten og til at totalskade biler i forsikringssvindel.

Heldigvis er der mange engagerede beboere med spændende ideer samt en områdefornyelse, som har gjort meget for at skabe liv i området. Et af de mest spændende forslag er at rive Bispeengbuen ned og føre trafikken i tunnel, så der på overfladen bliver plads til byudvikling, skybrudssikring og en åbning af første del af Ladegårdsåen. Det vil betyde en helt ny start for området, hvor boliger vil komme til at ligge ud til et fint grønt område med masser af byliv i stedet for ud til en motorvejsbro.

Bispeengbuen er statens vej, men den skærer både Frederiksberg og København i flere dele. Med en tunnelløsning vil man sikre fremkommeligheden ind mod byen og skabe bedre forbindelser for bløde trafikanter i hele området. En tunnel vil gavne alle.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce