Den efterhånden  fjendtlige stemning over for de hjemløse har medført, at frustrationer og stress mærkes i ekstrem grad, skriver Andreas Lindbjerg.
Foto: Martin Lehmann

Den efterhånden fjendtlige stemning over for de hjemløse har medført, at frustrationer og stress mærkes i ekstrem grad, skriver Andreas Lindbjerg.

Debatindlæg

Herberg-ansvarlig: Hjemløse skal beskyttes, ikke chikaneres

Politikernes behandling af hjemløse skaber unødvendig stress, nederlag og bekymringer, mener Andreas Lindberg.

Debatindlæg
FOR ABONNENTER

1. december åbnede vi for første gang i år dørene for nødherberget Grace på Nørrebro.

Fyrre mennesker kan overnatte i årets fire koldeste måneder, såfremt der er frivillige nok til de lange nattevagter. Allerede den første aften i år var det nødvendigt at afvise flere, og undertiden har vi oplevet, at op mod halvtreds er blevet afvist ved lodtrækning.

Efter et varmt måltid mad og en kop kaffe står de så igen på gaden og må overveje deres muligheder i den kolde vinternat. Vil de lægge sig, hver for sig, i byens mørke hjørner med de farer, som det kan medføre, eller vil de lægge sig i et beskyttende fællesskab og risikere at blive vækket af politiet og, såfremt det varslede forbud bliver gennemført, blive udsmidt af kommunen?

Valget, de står over for, er absurd og bekræfter for mange af dem deres destruktive opfattelse af at være uønsket af stat og samfund. Det ønskede budskab med lovgivningen synes at være: ’Du er ikke velkommen her, find dig et andet sted at være hjemløs’.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce