Putin belærer Oliver Stone om Ruslands forhold.
Foto: Imglobalfilm

Putin belærer Oliver Stone om Ruslands forhold.

Film og tv

Oliver Stone smigrer og vimser ukritisk om Putin i ny tv-serie på DR

Filminstruktøren Oliver Stones 'daddy issues' har altid ført ham til stærke mænd, og nu er det Vladimir Putins tur til at mærke Stones fascination.

Film og tv
FOR ABONNENTER

Den politisk særdeles anfægtede amerikanske filminstruktør Oliver Stone, som plejer at være en form for venstreorienteret og tillige veteran fra Vietnamkrigen, synes ikke, at Ruslands præsident Putin er Amerikas fjende. Det er bare én stor misforståelse.

Derimod fortæller han Putin i første afsnit af den nye firefløjede interviewserie med Putin, at Wall Street målrettet arbejder på at ødelægge Ruslands økonomi. Hvilket er synd, forstår vi.

Stone har det med at forelske sig i stærke mænd. Det handler hans spillefilm også om. Han har altid savnet en far. Sådan en blev Fidel Castro for ham, Hugo Chávez og nu Vladimir Putin, som han i hvert afsnit smigrer og vimser om, baseret på godt fire timers samtaler per gang.

Det tror pokker, samtalerne er så lange, for tilsyneladende ved Stone så godt som intet om sit emne. Al research foregår for åben mikrofon, også Putins mange og helt igennem forståelige korrektioner.

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce