Klummer

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for Hr. Skæg og en dårlig dag for Henrik Thorup

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer

En god dag for...

Hr. Skæg.Musikeren, pædagogen og skuespilleren Mikkel Lomborg er en af de mest elskede værter på DR’s Ramasjang, hvor han under navnet Hr. Skæg laver skæg med bl.a. tal og bogstaver. Hans mission er at stimulere alle børn og give dem en god oplevelse og anerkendelse. Figuren Hr. Skæg slår samtidig et slag for den hårmode, som f.eks. tidligere statsminister Thorvald Stauning har fundet behag i. Dansk Folkepartis spidskandidat ved regionrådsvalget i Region Hovedstaden, Henrik Thorup, ser dog ikke megen sjov i skæg. Han foreslog torsdag et forbud mod religiøst betingede skæg blandt læger, fordi han på Gentofte akutmodtagelse har set en indvandrer med et »kæmpestort sort skæg«. Og det var altså for meget for hr. Thorup, der ville trække forbudskortet. I går måtte han dog i stedet trække i land. »Helt ærligt, så fik jeg nok ikke formuleret mig for fikst«, sagde Thorup, der er gift med tidligere DF-formand Pia Kjærsgaard, til TV 2. Hr. Skæg kan trygt tage på hospitalet, hvis det skulle blive nødvendigt.

En dårlig dag for...

Henrik Thorup. Det er et ubarmhjertigt slid at bryde igennem den politiske lydmur. Især op til kommunal- og regionsvalgene er der hver fjerde år trængsel ved budskabskanonen lokalt og derfor brug for ekstra skarpladt ammunition for at komme i kontakt med de vælgere, der rynker på næsen ad posen med valgmaterialet, medmindre den også rummer en lun chokoladebolle. Dansk Folkepartis spidskandidat ved regionrådsvalget i Region Hovedstaden, Henrik Thorup, stemplede ind i afdelingen for vilde forslag med sin konstatering af, at stort skæg er en »uskik«, som bør forbydes blandt læger på hospitaler. Thorup, der er gift med tidligere DF-formand Pia Kjærsgaard, fik opbakning fra partiledelsen på Christiansborg, der mente, at det var en fin idé. Men fredag stod han efter en heftig kritik på bl.a. sociale medier tilbage med, som Ritzau skrev, »skægget i postkassen« og et forslag fattigere.

Der er valg til kommuner og regioner 21. november.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce