Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for Fårup Sommerland - og en dårlig dag for udrydningstruet næsehorn

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for...

Fårup Sommerland. »Det er den bedste start på 2018, som vi overhovedet kan ønske os«. Per Dam, direktør for Fårup Sommerland, jubler, efter den nordjyske forlystelsespark er blevet kåret som Nordens bedste. Brugerne af en svensk hjemmeside for ferierende børnefamilier, Bamsemester, har for tredje gang stemt parken mellem Blokhus og Løkken ind på førstepladsen. »I Fårup lever vi af glade gæster, så det er fantastisk, at det er dem, der kårer os i denne konkurrence. Vi betragter det som en slags publikumspris, ligesom man har i film- og musikbranchen«, siger Per Dam i en pressemeddelelse. Fårup vinder prisen, fordi de har »alt fra skøre vandrutschebaner og legepladser til Danmarks største og vildeste vandland«.

En dårlig dag for...

Sudan. En af Afrikas dyrearter er udrydningstruet, efter at det 45-årige næsehorn Sudan er sovet ind. Sudan tilhørte arten nordligt hvidt næsehorn, som der nu blot er to hunner tilbage af. Sudan har tidligere været evakueret fra Afrika og det udbredte krybskytteri, da han blev sendt til en zoo i Tjekkiet. I 2009 blev han bragt tilbage til Kenya og sat sammen med de dengang tre avlsduelige hunner. Men selv om han og hunnerne parrede sig lystigt, kom der ingen unger ud af det. Ifølge Ol Pejeta-reservatet, hvor Sudan levede, har man sikret sig genmateriale i håb om, at man måske i fremtiden kan genoplive arten. Navnet har i øvrigt intet med farven hvid at gøre, men skyldes en forvanskning af artens navn på afrikaans, hvor ordet refererer til den vide mund hos arten.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden