Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for klemte flypassagerer, som får benene strakt godt ud - og en dårlig dag for gravide med en sød lakridstand

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for...

Klemte flypassagerer. Er man fra naturens side udstyret med en vis drøjde og/eller længde, og er man uheldig at trække en sidemakker af samme statur, kan flyturen med lavprisselskabet godt blive en trang oplevelse.

Men måske bliver det scenarie snart lettere at stå igennem – bogstaveligt talt. På en fly-messe i Hamburg har den italienske flysædefabrikant Avointeriors nemlig afsløret The SkyRider 2.0 – et hestesadel-lignende sæde, hvor passagererne praktisk talt står op – og dermed altså får strakt benene godt ud på flyturen.

Sæderne vejer det halve af et almindeligt økonomiklassesæde og fylder markant mindre, så flyselskaber har mulighed for at proppe 20 pct. flere passagerer ind i flyet. Endnu har ingen selskaber dog bidt på ideen, oplyser CNN.

En dårlig dag for...

Gravide med en sød lakridstand. Romkugler, chokoladekiks, Matador Mix, islagkager ...

Med graviditeten følger ofte uforbeholdne ’cravings’ efter lækre sager, men det er en god ide at holde lidt igen. I hvert fald med lakridserne. Finske forskere har påvist, at et højt indtag af lakrids kan have uheldige virkninger på fostrene og påvirke børnenes højde, vægt og pubertet. Det skriver den norske avis Dagbladet.

Problemet er aromastoffet glycyrrhizinsyre, som er hormonforstyrrende. De finske forskere definerer ’højt lakridsindtag’ som 250 gram om ugen. Det er stort set på linje med den danske vejledning, hvor Fødevarestyrelsen anbefaler at »holde igen med lakridserne og maksimalt spise 50 gram om dagen«, som det står på styrelsens hjemmeside.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden