Arkivfoto: Ditte Valente/Pr-foto
Klummer

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for Brian Nielsen - og en dårlig dag for Dave Asprey

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag - og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer

En god dag for ...

Brian Nielsen, 53 år, der er blevet optaget i Dansk Professionelt Bokse-Forbunds Hall of Fame. En af de mest populære danske boksere nogensinde, kendt som ’SuperBrian’ fra Korsør, der altid gav interviews i sponsortøj fra Citylåse (se foto).

Mange husker, hvordan han, efter at have vundet OL-bronze i Barcelona i 1992, godmodigt klaskede sin overmand, Roberto Balado, i numsen. Hans signaturmoves var vrikkende hofter og handsker hævet til sejr. Tilsat nogle kilo for meget på sidebenene gjorde det ham til en fest i enhver ring.

Trods en start som overvægtig og undertippet i sin lokale klub fik han fra 1992 og frem til 2001 en imponerende række profkampe med kun to nederlag, det ene var til Mike Tyson. Og så lad os bare gå let hen over hans comeback i 2011, da det her jo skulle være en god dag.

En dårlig dag for ...

Dave Asprey, 44-årig amerikaner bag bulletproof coffee, der ud over kaffe består af lige dele kokosolie og usaltet smør, må have fået sin fede morgendrik galt i halsen, da professor Karin Michels fra Harvard Universitet i Guardian kaldte hans såkaldte ’smart oil’ for »det værste, man kan spise«.

Kokosolien indeholder nemlig over 80 procent mættet fedt, langt over de 50 procent, der er i smør.

Dave Asprey, der lever af at sælge kosttilskud, blev inspireret til sin drik, da han så lokale i Tibet klare en hel dag på bjergsiderne kun på en kop yakoksemælk. Bulletproof skulle så have de samme egenskaber, som nu er blevet skudt ned af professoren fra Harvard.

Også ærgerligt for de tatoverede crossfittere, der ellers brugte den perlende drik som en basal del af kostpyramiden.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce