Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Finn Frandsen, Mark Lennihan/AP
Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er en klumme. Klummen er udtryk for skribentens holdning.


En god dag for forbrugerne – og en dårlig dag for Amazon

Politiken kårer hver dag, hvem der har haft en god dag – og hvem der har haft en dårlig dag.

Klummer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En god dag for...

Forbrugerne har haft en fest, black friday blev afløst af cyber monday, som blev til cyber week, så der var tid til at få købt de svinebillige ting, vi ikke fik med hjem fra kampzonen fredag. Men alle, der har været til fest, ved, at der kommer en regning, og her tænker jeg ikke kroner og øre, for det hele var jo nærmest gratis.

Nej, nu handler det om pakkerne. Dem har vi ikke lige fået hentet, lyder det fra ansatte i supermarkeder og døgnkiosker, som har råbt til medierne hen over servicemedarbejder-høje bunker af stavblendere og sneakers. Men ro på, markedet skal nok hjælpe os.

Hvorfor ikke få sendt de eftertragtede varer lige ud til Pelican Storage og andre lagerforvaltere? Så kan vi betale os fra en tur ud i regnen, når nu vi ikke gider hente de ting, vi bare måtte have.

En dårlig dag for...

Amazon er fyldt med smarte mennesker, men måske gik de for langt, da de besluttede at kapre vores ønskesedler. I USA opretter vordende forældre en ønskeseddel på en forretnings hjemmeside. Men hvorfor ikke smide et par ekstra ønsker ind på sedlen, tænkte de hos Amazon?

Så kunne man jo sælge en plads mellem barnevognen og blespanden, som mor og far faktisk ville have, så der også stod noget babyshampoo fra et firma, der betalte Amazon for at komme på listen. Der stod så ’sponsored’ med småt, men det har ikke mildnet vreden, og nu er Amazon på retræte.

Det er slut med at opfinde ønsker, siger en talsmand, men tilføjer lettere truende: »Vi eksperimenterer hele tiden for at finde på nye ting, der kan forbedre vores kunders indkøbsoplevelse«.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden